4 mijloace de transport pentru a te intoarce in tara din strainatate
14/06/2016
Avantajele si dezavantajele inchiriatului unei masini din aeroport
22/06/2016
Arata tot

Motoare de evitat de la Opel

Continuam seria de articole cu motoare de evitat, cu un nou episod si anume motoare de evitat de la Opel. Puteti citi si celelalte 2 articole, motoare de evitat de la VAG si motoare de evitat de la BMW.

Opel 2.2 16V Direct

Tipuri: Opel Vectra C 2.2 Direct, Opel Signum 2.2 Direct, Opel Zafira B 2.2 Direct

Cod motor: Z22YH/2.2DTI

Fabricatie: 2003 – 2008 (Zafira – 2010)

Motiv: Cel mai mare motor Ecotec, cu curea de distributie (X22XE, Opel Sintra, Opel Omega B), pe modelele mai mici cu lant de distributie, cu aspiratie (Z22SE) respectiv injectie directa (Z22YH). Ultimul motor fiind cel mai pacatos. Arborii cu came se uzeaza, se zgarie. Clapetele de turbionare se intepenesc. Defectiunea regulatorului de presiune se suprapune cu cea a pompei de injectie. Si cost intretinere mare si consum mare, contrar motorului mai vechi 2.2DTI, la care se mai strica pompa de injectie BOSCH VP44, care la randul ei se repara greu.

Citeste si: Review Opel Astra G

Opel Astra G  1.7 DTI

Cod motor :X17 DTL, 55kw

Motiv : Baga ulei in apa si daca se merge asa cu masina se fierbe motorul, asta din cauza radiatorului de racire ulei (termoflot) sau din cauza ghidurilor si garniturilor de la injectoare. Curge senzorul de debit de pe pompa de injectie si masina pierde combustibil pe acolo. Se repara prin inlocuirea senzorului (nou costa in jur 650 lei)

Se defecteaza frecvent calculatorul de pe pompa de injectie din cauza locului unde instalat, se dezlipesc conexiunile si lipiturile din el. Electromotorul se uzeaza prematur.

Astra H

Cod motor: Z17DTL(H,R,J)

Motiv: Multiple probleme cu pornirea la cald, fapt dat de injector defect, supapa mecanica din capatul rampei comune defecta, senzor cranckshaft defect sau regulatorul de pe pompa de inalta presiune defect la primele doua nu exista cod de defect generat. (fiind de natura mecanica). Aceasta supapa tine in presiune pompa de motorina (supapa fiind defecta, scapa presiunea din pompa si injectoare).

Citeste si: Kit ambreiaj Opel Astra H 1.7 Cdti

Tudor
Tudor
Car addict. BMW Driver. Autonapoca.ro writer.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.