Optiuni in procesul de achizitionare a pieselor auto

Dat fiind numărul urias de masini care isi gasesc locul prin fata si spatele caselor si blocurilor de locuinte, este normal sa existe o uriasa piata de piese auto. Masinile nu sunt intocmai nemuritoare si chiar si cea mai buna masina, dupa un anumit numar de km efectuati incepe sa isi arate varsta.

De cele mai multe ori, reparatiile sunt minore, fiind de fapt doar inlocuiri normale, ale unor piese consumabile. Exista si cazuri insa, in care reparatiile sunt majore, putand genera costuri uriase.

Daca esti sofer si ai nevoie de piese auto, cu siguranta stai si pui in balanta fiecare posibilitate: sa cumperi piese auto noi? Sa cumperi piese auto second hand? Sa achizitionezi online sau offline?

Vom incerca sa analizam putin situatia pieselor auto pentru a descoperi care este cea mai buna optiune.

Piese auto second hand

Cei cu un buget redus gasesc in piesele auto second hand un ajutor de nadejde. De multe ori chiar poate sa fie. Piesele auto second hand gasite in magazine de profil pot fi de o calitate foarte buna, provenite de la masini trimise la casat si de la cele care au avut accidente mai mici sau mai mari.

Riscurile pe care ti le asumi achizitionand piese auto second hand sunt destul de mari insa:

  • Uzura poate sa fie ceva mai mare decat este vizibil;
  • Nu exista niciun fel de garantie asupra pieselor;
  • Acestea pot sa nu se potriveasca cu ansamblul de piese de pe masina ta. Este destul de greu sa gasesti piese second hand, de buna calitate, de la o masina identica cu a ta.

Este adevarat ca sunt si o serie de avantaje, pretul fiind principalul avantaj, insa per total, piesele second hand ar trebui sa fie ultima optiune.

Piese auto noi

O piata mult mai stufoasa este cea de piese auto noi. Daca te hotarasti sa cumperi piese din magazin, te poti lovi de o multime de necunoscute si de probleme. Ai de ales intre magazinele clasice, de la coltul strazii si intre magazine online de piese auto. In ceea ce priveste piesele, ai de ales intre piese originale, piese OEM sau aftermarket. Care este cea mai buna solutie?

Magazin auto online sau offline

Inainte de a achizitiona piesele auto, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi magazinul de unde le cumperi. Fara doar si poate, cea mai buna optiune a momentului este alegerea unui magazin online. Spre deosebire de un magazin fizic, pe care il poti gasi la orice colt de strada, magazinul online poate sa asigure o serie de avantaje:

  • Este mult mai usor accesibil. Poti sa faci cumparaturile oricand, de oriunde. Gratie tehnologiei moderne, poti comanda piese auto chiar si atunci cand te plimbi cu metroul sau esti intr-o sala de asteptare.
  • Ai la dispozitie o varietate mult mai mare de produse. Intr-un magazin fizic, numarul de produse este unul limitat. Intr-un magazin online, in schimb, poti alege intre cateva mii sau chiar zeci de mii de produse. Astfel, daca iti alegi cu atentie magazinul din care achizitionezi piesele auto, vei putea sa gasesti absolut orice piesa ai nevoie.
  • Ai un suport mult mai bun si informatii de buna calitate. Partea cu adevarat frumoasa la mediul online si la magazinele online, este faptul ca iti ofera sansa de a informa mult mai bine. Chiar daca, spre exemplu, nu ai un suport bun pe site, ai la dispozitie sute de alte site-uri de unde poti afla informatii despre piesa pe care vrei sa o cumperi. In felul acesta ai garantia ca faci cea mai buna alegere.

Piese auto Originale (OE), OEM sau aftermarket

In ceea ce priveste tipul de piese auto, exista 3 variante mari si late. In primul rand, avem piesele auto originale. Cel putin teoretic, sunt cea mai buna varianta, in conditiile in care sunt exact piesele care au fost montate in fabrica pe masina ta. Acelasi producator, aceleasi teste si aceleasi tehnologii. Daca vrei siguranta totala, atunci aceste piese sunt cele mai potrivite. Din pacate, nu sunt intocmai ieftine, asadar, daca ai un buget redus poti lua in considerare si alte variante.

Piesele OEM sunt o alta varianta excelenta, in conditiile in care se aseamana foarte mult cu cele originale, diferind denumirea. In principiu, sunt produse de acelasi producator, insa sub un alt brand. Este posibil sa nu fie supuse acelorasi teste, insa sunt totusi de buna calitate.

Piesele aftermarket sunt varianta cea mai ieftina, care se poate dovedi si ea de buna calitate. Acestea sunt piese create de alti producatori, nu cei care au contribuit pentru crearea masinii, asadar pot avea anumite lipsuri. Totusi, exista o multime de piese aftermarket ce merita achizitionate si pot prezenta un raport calitate/pret excelent.

Pentru un raport avantajos intre calitatea si pretul pieselor auto, dar si pentru asistenta tehnica specializata oferita in procesul de achizitie, va recomandam sa accesati https://www.pieseautopro.ro/.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.