Ce functii ascunse poti activa pe Dacia Logan
11/12/2018
Modificari importante la emisiunea The Grand Tour cu Clarkson, May și Hammond
14/12/2018
Arata tot

7 modalități pentru a reduce cheltuielile cu flota auto

Fie că gestionați 3 mașini de companie sau o flotă de 300 de camioane, managementul flotei întâmpină un set complex de provocări logistice. Cele mai mari categorii de costuri ale flotei sunt achiziția de vehicule, consumul de combustibil, înlocuirea pneurilor, întreținerea flotei, cheltuielile cu personalul și primele de asigurare. Aceste costuri variază în funcție de sezon, de șoferi și de alți factori.

Din fericire, există 7 domenii cheie în care vă puteți concentra pentru reducerea costurilor:

  1. Monitorizarea activității

Aceasta este una dintre cele mai neglijate activități de management al flotei. Pentru o flotă de autoturisme de dimensiuni mari, e de recomandat să investiți într-un software care optimizează un traseu pentru fiecare dintre vehicule pe baza nevoilor operaționale ale fiecărei zile. Beneficiile minimizării numărului de kilometri parcurși și evitarea zonelor cunoscute de congestie ajută la obținerea de economii în zonele de combustibil, anvelope, ratele de accidente și chiar și penalitățile care decurg din lipsa termenelor de livrare a serviciilor. Când șoferii au cea mai eficientă rută posibilă, economisiți bani pe combustibil.

Monitorizarea online prin GPS vă oferă rapoarte detaliate despre traseele șoferului, astfel încât să puteți asigura că aceștia aleg cea mai scurtă și cea mai rapidă distanță între locații. Sistemul de urmărire GPS vă va permite să analizați și să optimizați traseele care conduc la scăderea costurilor cu combustibilul și la o întreținere mai redusă a vehiculelor. În ultimul deceniu, odată cu dezvoltarea tehnologiei de gestionare a flotelor, managerii pot accesa în timp real date despre aspectele cheie ale mișcărilor vehiculelor. Poate fi folosit pentru a identifica locația șoferului, a verifica viteza de deplasare, a urmări vehiculele furate, etc., iar datele colectate pot fi utilizate pentru a optimiza în continuare operațiunile.

  1. Întreținere preventivă

Întreținerea preventivă evită sau reduce defecțiunile care pot crea probleme costisitoare. S-a constatat că multe organizații exploatează vehicule mult mai departe de viața economică optimă, ceea ce poate duce la costuri excesive de întreținere, la creșterea costurilor cu combustibilul, pe măsură ce vehiculele scad economia de combustibil.

Citeste si: Cititorul de tahograf și carduri șofer Tacho2Safe

Camioanele sunt echipamente complexe care necesită ajustări periodice și întreținere corespunzătoare. Componentele majore cum ar fi motoarele, transmisiile și axele necesită atenție la anumite intervale. Alte sisteme, cum ar fi sistemele hidraulice, frânele, electricitatea, răcirea, alimentarea cu combustibil și chiar luminile dvs. necesită o întreținere continuă pentru a se asigura că acestea funcționează așa cum au fost proiectate.

  1. Reducerea costului combustibilului

În general, se crede că costul combustibilului este unul dintre cele mai mari pe care le întâmpină întreprinderile din industria de transport. Acest cost este afectat de mai mulți factori, printre care anvelopele cu performanțe reduse, rutele nepotrivite, obiceiurile de conducere proaste, chiar și vremea. Motoarele bine întreținute și bine reglate ard combustibilul mai eficient decât motoarele cu injectoarele și filtrele înfundate.

Companiile care își verifică vehiculele permanent economisesc o sumă considerabilă de bani pe facturile lor de combustibil. Reduceți drumurile făcute: profitați de tehnologie! Soluțiile GPS nu numai că reduc kilometrajul inutil prin asigurarea unei rute îmbunătățite, ci și descurajează utilizarea excesivă care poate apărea atunci când șoferul crede că “nimeni nu se uită”.

  1. Valoarea/deprecierea vehiculelor

Cel mai mic cost de achiziție nu este neapărat alegerea optimă de achiziție, deoarece valoarea de revânzare a vehiculului joacă un rol esențial în investiția făcută. Este important să se ia în considerare variabilele precum combustibilul, flota, impozitarea, întreținerea și asigurarea.

Citeste si: Statiile CB – caracteristici si specificatii de indeplinit

Acordarea atenției vehiculelor dvs. numai atunci când apare o necesitate va duce probabil la cheltuieli mai mult decât este necesar. Atunci când sunt combinate, amortizarea și cheltuielile cu combustibilul pot avea ca rezultat până la 70% din categoriile de costuri respective, făcându-le primele centre care vizează reducerea costurilor. Indiferent dacă vehiculele sunt deținute sau închiriate, amortizarea este una dintre cele mai mari cheltuieli din totalul de cheltuieli ale unei companii.

  1. Comportamentul personalului

Multe organizații de flote nu reușesc să ia în considerare impactul pe care îl au șoferii asupra economiei de carburant a vehiculelor. Accelerarea frecventă, ralanti, viteza inconsistentă, utilizarea excesivă a aerului condiționat și frânarea puternică sunt obiceiuri de conducere nepotrivite care pot fi corectate prin pregătirea șoferului. Potrivit unui studiu din SUA, un șofer poate influența eficiența combustibilului cu până la 33%.

Sistemele de urmărire prin GPS a vehiculelor pot, de asemenea, monitoriza și raporta “evenimente”, cum ar fi accelerația frecventă, frânarea sau înclinarea, și pot, de asemenea, să dezvăluie un timp de ralanti excesiv.

  1. Siguranța flotei și a angajaților

Funcționarea în siguranță a vehiculelor furnizate de angajatori și angajați este de o importanță capitală într-o activitate bine organizată a flotei. Un program eficient de management al siguranței oferă multe beneficii care au un impact direct asupra profitabilității: reducerea riscului și a costului accidentelor și leziunilor, reducerea costului asigurărilor, creșterea productivității șoferului, îmbunătățirea moralului șoferului și menținerea acestuia.

Implementarea unui program de întreținere preventivă și maximizarea serviciilor de anvelope contribuie la îmbunătățirea siguranței flotei. A avea o cultură de siguranță credibilă și dedicată în compania dvs., este cea mai eficientă modalitate de a reduce costurile flotei. Accidentele autovehiculelor pot fi cele mai costisitoare cheltuieli pe care compania dvs. le-ar putea confrunta.

  1. Starea anvelopelor

Anvelopele reprezinta una dintre cele mai mari cheltuieli ale camioanelor. Toate anvelopele au o speranță de viață limitată, care este previzibilă în condiții normale de funcționare și care este, de asemenea, foarte afectată de o întreținere corespunzătoare și conformă cu specificațiile producătorului vehiculului. Anvelopele care se deplasează sub presiune greșită nu reprezintă doar o preocupare de siguranță, ci și o uzură mult mai rapidă. În plus, acestea sporesc consumul de combustibil cu până la 10-15%.

Ca proprietar sau manager al unei flote de camioane, e bine de știut că una dintre cele mai mari provocări este menținerea costurilor la un nivel scăzut. Operarea flotei de camioane este o afacere costisitoare. Costurile pot fluctua pe scară largă pe baza condițiilor economice, a schimbărilor sezoniere, a prețurilor carburanților și, ocazional, a reparațiilor neașteptate. Pregătirea și prevenirea reprezintă cheia unui plan de gestionare a flotei. Trebuie să acoperiți costurile normale de operare, să țineți cont de anumite situații neprevăzute, cum ar fi fluctuația prețurilor de combustibil și accidentele, și să economisiți prin reduceri proactive și creative de costuri și chiar dacă economiile nu par enorme – economisirea a doar câte un pic per vehicul din flotă va rezulta până la urmă în economii mari în timp.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.