Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Ai mașina în service? 6 idei pentru a-ți petrece timpul în transportul public

Stockholm 2545110 960 720

Stockholm 2545110 960 720

Ai rămas fără mașină pentru o perioadă de timp? Nici o problemă, vei călători cu transportul în comun. În funcție de distanțele pe care le ai de parcurs zi de zi, vei petrece mai mult sau mai puțin timp pe drum.

Dacă vrei să faci altceva decât să asculți muzică și să răsfoiești rețelele de socializare, ideile de mai jos îți vor veni ca o mănușă. Urmând acest sfaturi, nu numai că vei scăpa de plictiseală, dar vei putea să faci lucruri care îți vor fi de un real folos.

1. Citește sau ascultă cărți

Nu-i așa că îți dorești să citești, dar nu îți găsești niciodată timpul? Ei bine, acum nu mai ai nici o scuză. În funcție de modul în care călătorești, vei avea posibilitatea fie să citești, fie să asculți un audiobook.

Citeste si: Cel mai sigur scaun de la Cybex, Anoris T I-size

Dacă nu știi cu ce să începi, răsfoiește anumite recomandări online sau pur și simplu cere-le recomandări colegilor de serviciu sau altor călători cu care te întâlnești. O altă variantă este să asculți podcasturi.

2. Fă-ți ordine în smartphone

De câte ori nu ne spunem că trebuie să facem curat în telefon, deși rareori apucăm să facem acest lucru? Gândește-te câte SMS-uri inutile ai stocate, câte poze și fișiere de care nu ai nevoie au rămas agățate, câte aplicații pe care nu le-ai mai deschis de o grămadă de timp îți consumă memoria și internetul, sau câte mailuri inutile îți ocupă degeaba spațiul alocat; asta ca să nu mai spun de numeroasele notificări enervante și newslettere care îți invadează ecranul în fiecare zi. Iată, acesta este prilejul perfect pentru a începe procesul.

3. Pune-ți creierul în funcțiune

De multe ori avem tendința de a neglija nevoile creierului. Pe lângă exercițiile fizice, care sunt extrem de benefice, avem mare nevoie și de exerciții mentale, care ne pot îmbunătăți memoria și ne pot spori atenția și concentrarea.

Din fericire, acestea vin în diverse forme și pot fi recreative. Cele mai la îndemână exemple ar practicarea unui sport al minții, cum ar fi o partidă de șah contra inteligenței artificiale, un turneu de poker online cu peste 10.000 de participanți sau o partidă de table online, prin intermediul internetului.

Tram 5621638 960 720

4. Planifică-ți următoarea vacanță

Chiar dacă nu ai de gând să pleci nicăieri în următoarea perioadă, însuși faptul de a planifica o vacanță îți va crește buna dispoziție. Documentează-te cu privire la locurile pe care ți-ai dorit întotdeauna să le vizitezi, chiar și dacă par a fi inaccesibile.

Oricum, dacă vei ajunge să concretizezi un plan, vei economisi destul dacă faci rezervările din timp. Cine știe, cu un pic de noroc, poate că visul tău va deveni realitate!

5. Învață ceva nou

Vrei să înveți o limbă străină sau să-ți îmbunătățești vocabularul? Vrei să înveți să folosești o aplicație de editare foto, video sau de gestiune? Te gândești de ceva vreme să dobândești cunoștințe despre nutriție pentru a-ți îmbunătăți aspectul, energia și starea de sănătatea?

Citeste si: Care sunt industriile, în afară de cea auto, care beneficiază de dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială?

Ai vrea să înveți să gătești, dar nu știi de unde să începi? Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, deja ai un punct de pornire, însă nu trebuie să te limitezi numai la aceste aspecte. A învăța ceva nou este distractiv, îți stimulează creierul, îți sporește încrederea și te ajuta să te dezvolți per ansamblu, ca persoană.

6. Actualizează-ți CV-ul

Îți este familiară senzația de a fi nevoit să depui un CV atunci când se ivește o oportunitate, dar să constanți că acesta nu este actualizat și că ești și presat de timp pentru a-l aduce la zi? Ei bine, fie că ești în căutarea unui loc de muncă sau nu, astfel de oportunități pot apărea în orice zi.

Poate că săptămâna viitoare cineva îți va face o propunere foarte tentantă pe LinkedIn… De aceea, ia-ți un pic de timp și actualizează-ți CV-ul, inspirându-te din ceea ce vezi la alți profesioniști, precum și eventualele profile pe care le mai ai pe diverse platforme de specialitate.

Exit mobile version