Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Ce accesorii ar trebui să aibă mașina ta?

Audi A3 2095801 1280

Audi A3 2095801 1280

Mașina este un loc în care ne petrecem ceva timp din viață, mai ales dacă trăim într-un oraș aglomerat și trebuie să ajungem la birou în fiecare zi. În funcție de modelul de mașină pe care îl deținem, ar trebui să ne gândim la câteva accesorii care ne vor face statul în trafic mai suportabil.

În primul rând, atunci când ești prins în cozi kilometrice, o formă de distracție e binevenită. Pentru cei mai mulți, acesta ar fi radioul, dar putem de asemenea să ascultăm lista noastră de muzică favorită. Mai putem să ascultăm și cărți audio care ne pot ajuta să învățăm ceva, fructificând timpul petrecut în automobil; sau putem să ascultăm chiar posturi de știri, ca să ne punem la punct cu evenimentele care se întâmplă în lumea largă. Ba mai mult, putem să alegem și diverse podcast-uri foarte educative și Informaționale, mai ales că au devenit foarte populare în ultimul an. Opțiunile sunt nelimitate.

Cum putem face asta însă? Ar trebui să avem o conexiune la internet, nu? Ei bine, contează în primul rând cât de nouă este mașina noastră. Dacă vehiculul este compatibil, putem instala CarPlay în mașina noastră și astfel putem reda cam orice conținut pe care l-am prezentat mai sus. Tabloul de bord CarPlay este un serviciu de la Apple, iar pe site-ul lor putem găsi toate mașinile care sunt compatibile. În general, cele după 2016-2017 suportă o astfel de instalare. Bineînțeles, ne trebuie și un iPhone ca să configurăm serviciul și, odată ce este instalat, putem reda orice, de la hărți, comenzi audio, sugestii de la Siri, filme, muzică, mesaje, telefoane etc.

Dacă avem o mașină care nu este compatibilă, atunci ne putem conecta dispozitivul iPhone la serviciul de Bluetooth, dacă îl avem. Dacă nu, mai avem o variantă prin conectarea unui cablu de tip Lightning la portul USB al mașinii.

Și sistemul Android are un omolog la fel ca tabloul de bord CarPlay și acesta se numește Android Auto. Android Auto este soluția multimedia Google pentru mașini. Interfața este foarte similară cu sistemul de operare Android, așa că cei care folosesc un telefon compatibil vor fi foarte familiarizați cu el.

Navigation 1048294 1280

Dacă însă nu avem un ecran în mașină și suntem prinși într-un trafic infernal, am putea să ne folosim telefonul pe post de hartă de exemplu sau să urmărim un podcast sau chair să jucăm jocuri, ca cele de tip trivia sau Angry Birds sau chiar jocuri de cazinou – acestea sunt disponibile și pe varianta mobilă. Ne-ar trebui un suport pentru acest lucru în care sa ne așezăm telefonul, ca să avem ecranul la nivelul volanului cumva. Putem folosi unul fie pe post de ventuză, fie prins cu alt sistem. Oricum ar fi, să avem mare grijă să îl folosim doar dacă stăm pe loc, în niciun caz când conducem și ar trebui să avem grijă la drum. Până la urmă, sănătatea noastră și a celorlalți este mai importantă ca orice.

Alte accesorii pe care ar trebui să le avem în mașină sunt prelatele de protecție pe care trebuie să le folosim musai vara. Dacă mașină stă în soare, atunci negreșit un astfel de parasolar reprezintă protecția ideală împotriva soarelui puternic. Acestea pot fi de diferite mărimi și forme și ne putem achiziționa atât pentru parbriz, cât și pentru geamurile din față și din spate.

Dacă avem probleme de ordin mecanic, atunci ar fi recomandat să avem câteva scule de bază în portbagaj, care să ne ajute în situații limită. Nu trebuie să fim experți, însă o șurubelniță, un patent, o rolă de bandă izolatoare, coliere de plastic, un cutter, o foarfecă și o bandă adezivă ar trebui să fie prezente într-o trusă de scule. Dacă le avem la îndemână, ne vor scuti de foarte multe bătăi de cap. Pe lângă asta, și trusa de prim ajutor și diverse cabluri trebuie să fie prezente. Iar roata de rezervă este obligatorie.

După cum puteți vedea, este bine să avem câteva accesorii standard care să ne facă mersul cu mașina mai plăcut și sigur, mai ales dacă pregătim un drum mai lung la mare, la munte sau chiar în altă țară.

Sursa imagini: Photo si Photo.

Exit mobile version