Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Ce NU trebuie să scapi din vedere când cauți anvelope noi

Cenutrebuiesascapidinvederecandcautianvelopenoi Min

Cenutrebuiesascapidinvederecandcautianvelopenoi Min

Anvelopele reprezintă un ansamblu deosebit de important în orice automobil, îndeplinind roluri esențiale, cum ar fi transmiterea puterii de la motor către calea de rulare, menținerea direcției pe suprafețe de drum mai mult sau mai puțin alunecoase, frânarea în condiții de siguranță și amortizarea șocurilor din cauza suprafețelor de drum cu denivelări.

Cauciucurile  vor îndeplini aceste roluri doar dacă se află într-o stare tehnică bună și dacă nu au o uzură prea accentuată.

Înlocuirea anvelopelor cu unele noi rămâne o operațiune tehnică vitală, care trebuie să fie făcută după anumite reguli precise.

Cu siguranță, fiecare posesor de autoturism s-a lovit cel puțin o dată de această situație, mai ales în condițiile în care durata de viață a cauciucurilor mașinilor românești este destul de redusă din cauza stării precare a drumurilor publice din România.

Astfel, aceste persoane trebuie să fie atente la anumite elemente atunci când sunt nevoite să-și achiziționeze anvelope noi, pentru a nu face unele greșeli costisitoare sau care să pună în pericol siguranța în trafic.

Iată 3 detalii pe care NU trebuie să le scapi din vedere când optezi pentru anvelope noi!

Majoritatea posesorilor de autoturisme din țară nu sunt specialiști în domeniul mecanicii, așa că alegerea unor anvelope perfecte poate fi destul de dificilă, mai ales în condițiile în care cele mai multe achiziții nu se mai fac în magazinele fizice, unde vânzătorul poate oferi unele informații, ci în mediul online.

Cu toate acestea, magazinele de pe internet, cum ar fi magazinul de anvelope Vadrexim, sunt preferate pentru că oferă prețuri mult mai mici și diversitate de modele.

1. Dimensiunile anvelopei trebuie să reprezinte primul criteriu de luat în considerare când se face noua achiziție. Legile din România permit doar montarea unor echipamente conforme cu recomandările producătorului, regăsite în cartea tehnică a automobilului. În caz contrar, dacă se montează roți cu dimensiuni diferite există posibilitatea primirii unor amenzi și se pune în pericol siguranța în trafic;

Magazinanvelope Min

2. Perioada în care sunt folosite cauciucurile este, de asemenea, importantă. În acest sens, există două opțiuni: produsele de vară, ce se folosesc la rularea pe asfalt uscat sau umed, și produsele de iarnă, obligatorii pentru rularea pe suprafețe de drum acoperite de zăpadă sau polei. Cauciucurile de iarnă pot fi recunoscute cu ușurință prin însemnele speciale, de tipul MS, M+S sau fulgul de zăpadă stilizat;

3. Performanța anvelopelor cu privire la distanța de frânare, consumul de combustibil și zgomotul emis este un alt criteriu de care trebuie să se țină cont. Indicii cu privire la aceste caracteristici sunt notați cu o serie de litere între A și F pentru consumul de combustibil și distanța de frânare, unde A se referă la anvelopa cea mai performantă și F la cea mai puțin performantă. Zgomotul emis în timpul rulării este exprimat printr-o valoare măsurată în decibeli (dB). Cu cât mai mică este valoarea, cu atât mai silențioasă va fi rularea.

Citeste si: De unde cumparam anvelope online?

Așadar, procurarea unor anvelope noi nu trebuie să se facă fără o informare prealabilă și fără cunoașterea legilor țării cu privire la acest aspect. Un conducător responsabil va face alegerea potrivită în deplină cunoștință de cauză.

Surse foto: ro.pinterest.com

Exit mobile version