Mai sunt cateva saptamani pana la prima ninsoare si pentru a nu avea suprize cu masina trebuie sa schimbi sau sa verifici cateva piese importante. Iata cateva dintre ele:
Bateria
Bateria este mult mai solicitată iarnă, pornirea motorului necesitând un curent de 2-3 ori mai mare decât vara; acest lucru este legat şi de tipul de ulei pe care îl aveţi în motor. Nu ţineţi farurile aprinse sau alt consumator activat, cu motorul oprit decât dacă este strict necesar. Dacă ştiţi că urmează să mergeţi la munte, unde, noaptea, temperatura ajunge la valori foarte scăzute, este bine să aveţi în dotare şi cabluri electrice pentru ajutor, în caz de nevoie.
In cazul in care masina nu mai porneste, incercati claxonul sau aprindeti liminile din interior, daca acestea nu functioneaza bateria nu mai are curent.
Cele mai bune preturi la baterii, le gasiti pe Sawauto.ro.
Anvelopele
Legea romaneasca specifica obligativitatea soferilor de a-si echipa masina cu anvelope de iarna de la 1 noiembrie, daca carosabilul este acoperit cu zapada. Puteti folosi si anvelope all season, daca sunt intr-o stare buna, dar este recomandat sa folositi anvelope de iarna deoarece au o aderenta mult mai buna.
Nu folosiţi anvelope reşapate. Iarna, solicitările cresc, odată cu riscurile… Dacă este necesar să va echipaţi cu lanţuri, e bine să ştiţi că folosirea lor pe drum uscat duce la uzuri ale anvelopelor şi ale elementelor suspensiei şi direcţiei.
Antigelul
Întreţinerea normală a maşinii în service include şi verificarea antigelului, totuşi, e bine să verificaţi nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune. Dacă, într-o situaţie de urgenţă, aţi completat cu apă, e cazul să verificaţi densitatea antigelului din motorul dumneavoastră. Acest lucru se face cu motorul rece. Nu turnaţi niciodată antigel sau apa rece în circuitul de răcire al motorului fierbinte! Acest lucru poate distruge motorul instantaneu.
Citeste continuarea articolului pe Campuscluj.ro.