Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Cele mai interesante 5 modele lansate la Salonul Auto de la Paris 2014

Salonul Auto de la Paris începe oficial joi, 2 octombrie cu prima zi rezervată presei. Ca de obicei, va fi ziua cea mai aglomerată toţi constructorii urmând a îşi prezenta cele mai noi modele şi concepte. Ştim însă o parte din noutăţile ce vor fi dezvelite în această zi şi le-am grupat aici pe cele mai importante. Standurile vor fi pline de modele noi, iar pe lângă cele deja anunţate vor exista cu siguranţă şi foarte multe surprize.

Iata 5 modele care ne-au atras atentia:

1. Dacia Dokker Stepway / Dacia Lodgy Stepway

Pentru România, cea mai importantă premieră va fi, ca de obicei, la standul Dacia. Este o dublă premieră, de fapt, modelele Dokker şi Lodgy primind versiuni Stepway. Dacia vrea să profite de succesul modelului Sandero Stepway, această versiune fiind una extrem de căutată mai ales în vestul Europei. Dokker Stepway şi Lodgy Stepway preiau ideea look-ului cross şi o aplică pentru modelele dedicate familiei din gama Dacia. Cele două modele nu vor dispune de tracţiune integrală, dar au o serie de elemente de design prin care se vor deosebi de variantele normale. Astfel, cele două versiuni noi se pot deosebi prin scuturile cromate, protecţiile pentru pasajele aripilor, ornamentele pentru luminile de ceaţă şi pentru spoiler şi carcasele de oglinzi vopsite în nuanţă mată.

2. BMW X6

Imaginiile oficiale au fost prezentate acum ceva vreme, dar la Paris vom avea prima ocazie să vedem a doua generaţie a SUV-ului X6 în realitate. BMW X6 este oferit cu trei motorizări, dintre care două sunt diesel şi a treia este un motor V8 TwinPower Turbo. A doua generaţie BMW X6 păstrează linia de SUV coupe cu patru portiere care l-a făcut celebru. Partea frontală este acum mult mai agresivă şi se aseamănă cu cea a noului BMW X5.

3. Opel Corsa

Un model extrem de important ce va vedea oficial lumina zilei la Paris este noua generaţie Opel Corsa. A cincea generaţie a modelului din Russelsheim promite o evoluţie, atât din punct de vedere al designului, cât şi al arhitecturii şi gamei de motorizări. A fost păstrată vechea platformă, intens revizuită, ceea ce face ca diferenţele în materie de dimensiuni să fie aproape insesizabile. Lungimea este mai mare cu 3 mm, iar garda la sol este mai mică cu 5 mm. Interiorul va garanta spaţiu pentru cinci pasageri, iar portbagajul va avea o capacitate normală de 285 de litri.

4. Volkswagen Passat B8

Passat a ajuns la generaţia cu numărul opt. Dezvoltat pe deja populara platformă modulară MQB şi folosind oţel de înaltă rezistenţă şi aluminiu, noul Passat este mai uşor cu până la 85 de kilograme comparativ cu vechiul model. Aşa se face că cea mai uşoară versiune a berlinei cântăreşte doar 1312 kilograme. Noul Passat va fi declinat atât în variantă sedan cât şi break. În plus, pentru prima dată vom avea şi o versiune GTE cu propulsie hibridă şi posibilitatea de a alimenta bateriile de la o priză de 230V.

5. Mercedes-Benz AMG GT

Unul dintre cele mai spectaculoase modele de serie care vor putea fi admirate la Salonul Auto de la Paris este Mercedes-Benz AMG GT. Rivalul Mercedes al lui Porsche 911 este spectaculos din punct de vedere al designului, fiind al doilea model conceput în totalitate de către divizia AMG. Versiunea standard a noului Mercedes GT asigură 462 CP la 6.000 rpm şi 600 Nm între 1.600 şi 5.000 rpm. Între timp, versiunea S a modelului oferă 510 CP la 6.250 rpm şi 650 Nm între 1.750 şi 4.750 rpm.

 

Exit mobile version