Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Cum poti deveni politist la Rutiera

Daca ai inclinatii spre meseria de politist si vrei sa ajungi sa faci parte din Politia Rutiera, iata ce trebuie sa faci :

1.Pentru a te inscrie la o scoala de Politie, trebuie sa promovezi examenul de Bacalureat

2.Sa va depuneti dosarul la o scoala de Politie

Scoala de Politie Campina este de 2 ani si de aici puteti absolvi cu grad de subofiter sau la Academia de Politie Bucuresti durata este de 3 ani si puteti absolvi cu grad de ofiter.

3.Dupa depunerea dosarului va urma admiterea

In cadrul examenului de admitere va trebui sa promovati mai multe probe eliminatorii. Pentru a trece  de testarea fizică, fiecare concurent trebuie să facă cel puţin 20 de flotări în 30 de secunde, să alerge pe o distanţă de 50 de metri în minimum 7,2 secunde şi să parcurgă un kilometru în cel puţin 3 minute şi 46 de secunde.

În ceea ce le priveşte pe candidate, acestea au drept criteriu minim 10 flotări, în 30 de secunde, alergarea celor 50 de metri, în cel puţin 8,2 secunde şi parcurgerea unui kilometru, în minimum 4,180 secunde. Recent, a fost introdusă o nouă probă sportivă, cea a săriturii în lungime de pe loc, baremul fiind de 2,20 de metri pentru băieţi şi 1,80 de metri pentru fete. În cazul în care şi această etapă este trecută, candidaţilor nu le mai rămâne decât să se pregătească pentru proba teoretică, ce constă în exemen grilă din gramatică, istorie şi o limbă străină (engleză, franceză, germană sau rusă.

4.Candidatii care sunt declarati admisi, vor incepe cursurile scolii de politie timp de 2 sau 3 ani

In aceasta perioada se vor confrunta cu un regulament strict, dar care se va dovedi util in perioada carierei de politist la rutiera.

5.Dupa terminarea anilor de scolarizare, fiecare politist va fi directionat catre un inspectorat judetean de politie

Acolo politistul poate ajunge la rutiera sau pe un alt post, totul depinde si de numarul de posturi vacante.

Condiţii minime pentru a urma o universitate cu profil militar

*să ai cetăţenie română şi domiciliu în România

*să fi obţinut diploma de bacalaureat

*să nu fi fost exmatriculat pentru abateri disciplinare

*să fii apt medical şi psihic

*să nu ai antecedente penale

Sursa foto.

Exit mobile version