Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Google Maps functioneaza de acum si offline

Cea mai folosita aplicatie de GPS din lume, Google Maps este de acum disponibila si offline. Momentan doar pentru dispozitivele cu Android dar in curand va fi disponibila si pentru iOS. Prin aceasta mutare Google da o lovitura serioasa pietei de GPS-uri traditionale, care inregistreaza o scadere serioasa in ultimii ani datorita telefoanelor inteligente.

Cum functioneaza Google Maps offline

După ce v-ați instalat noua versiune de Google Maps este suficient să căutați un obiectiv sau o localitate pe hartă. În momentul în care pin-ul este în centrul ecranului, din meniul contextual al acestuia veți avea opțiunea de download. Eventual, înainte să-l atingeți, puteți redefini un pic volumul de informații afișat pe ecran, incluzând chiar și un întreg județ. După finalizarea operațiunii, dacă nu aveți o conexiune la internet pe mobil sau aceasta nu este stabilă, automat veți folosi hărțile salvate offline. Trebuie avut în vedere faptul că, în timp ce folosiți Google Maps Offline veți avea acces nu doar la harta efectivă, ci la întreaga funcționalitate a versiunii online, inclusiv partea de căutare pentru puncte de interes, navigare GPS sau detalii aferente diverselor obiective, precum rating-uri, informații de contact sau program de funcționare.

Citeste si Cat consuma cele mai populare masini din Romania.

Descărcarea hărților în Google Maps poate fi realizată doar folosind o conexiune WiFi, pentru a preveni costurile suplimentare. Apropo, nu puteți alege să folosiți Google Maps offline sau online, interfața este aceeași în ambele cazuri, iar tranziția dintr-un mod în altul are loc în funcție de disponibilitatea conectivității internet, fără intervenția voastră.

Click aici pentru a descarca Google Maps pentru Android.

Exit mobile version