Cum sa cumperi un scaun auto pentru copii in functie de varsta copilului
Cum sa cumperi un scaun auto pentru copii in functie de varsta copilului
13/05/2019
Pleci la munte in vacanta? Ce risti daca nu ai scut auto metalic
15/05/2019
Arata tot

Ministrul Finantelor a anuntat cand se vor restitui banii pentru taxa auto in 2019

restituire taxa auto 2019

Conform unei declarații a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, noul termen de restituire a fostelor taxe auto va fi la sfârșitul lunii mai a acestui an. Acesta a anunțat – într-o conferință de presă – că termenul de restituire este 30 iunie 2019, într-adevăr, dar se dorește devansarea termenului până la finele lunii mai.

“Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă”, a spus Teodorovici.

Citeste si: Acte necesare restituire taxa auto

În decembrie 2018, Executivul luase decizia ca perioada de restituire a banilor să se prelungească până pe 30 iunie 2019, dar Eugen Teodorovici și-a dorit să devanseze acest termen. Ministrul a mai spus că sumele aferente trebuie restituite indiferent dacă există sau nu datorii către stat pe numele respectivilor contribuabili. Verificarea restituirilor se va face de către ANAF ulterior restituirii. Există și cazuri în care taxa auto ar putea să nu fie rambursată, în cazul în care ANAF cere clarificări în legătură cu proprietatea vehicului.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.