Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

O organizație internațională care să unească companiile românești pentru o piață mai transparentă a mașinilor second hand

O Organizație Internațională Care Să Unească Companiile Românești Pentru O Piață Mai Transparentă A Mașinilor Second Hand

O Organizație Internațională Care Să Unească Companiile Românești Pentru O Piață Mai Transparentă A Mașinilor Second Hand

Cumpărătorii de mașini second hand din întreaga lume se confruntă cu aceeași problemă: fraudele sistematice comise de către vânzătorilor fără scrupule. Pentru a-și umfla marjele de profit aceștia comit tot felul de nereguli, iar cumpărătorii nu trebuie să caute foarte mult pentru a da peste vehicule cu documente falsificate, kilometraje date înapoi, sau mașini cu tot felul de informații ascunse.

Asociație de InformațiiAuto (AAI) a fost înființată pentru a educa cumpărătorii de mașini rulate șipentrua lupta împotriva fraudelor. Inițiativa își va începe misiunea internațională de a aduce mai multă transparență în piețelede mașini second hand pornind cu 5 țări europene: România, Cehia, Ungaria, Lituania și Polonia.

Motivul înființării asociației

După cum explică președintele asociației, domnul Matas Buzelis, scopul acestei organizații non-profit este de a aborda și rezolva problemele din piața de mașini second handprin intermediul educației și al comunicării.

Vânzătorii escoci de mașini second hand sunt obișnuiți să profite de asimetria informațională dintre ei și cumpărători, ceea ce duce în cele din urmă de cele mai multe ori la o dezamăgire completă a celor care le devin clienți. Mulți cumpărători de mașini rulate sunt prea naivi și nu conștientizează posibilele necazuri în care se pot afunda la achiziționarea unei mașinisecond hand. Am observatcă problema fraudei aproape sistematice din acestă piață nu primește atenția necesară pentru a găsi soluții la nivel internațional și de aceea a fost înființată Asociația de Informații Auto” -explică domnul Buzelis.

Unește o paletă bogată de părți interesate

AAI reunește toate părțile interesate într-o încercare de a aduce mai multă transparență, claritate și încredere în piețele de mașini second hand din întreaga lume. De la instituțiile guvernamentale cehe și dealerii de mașini second hand până la firmele de IT din domeniul auto și companiile de date, toți sunt rugați să se alăture organizației la aaintelligence.org.

Matas Buzelis subliniază că beneficiind de o voce unită și puternică, orientată spre cumpărătorul de mașini rulate, a companiilor și instituțiilor de prestigiu din domeniul mașinilor second hand, situația de pe această piețe se poate schimba în bine.

Exit mobile version