Auto Napoca – stiri din lumea auto

Programul Rabla va include si motociclete

Veste buna pentru pasionatii si posesorii de motociclete, pentru prima data după 15 ani de la lansare, programul RABLA include și motociclete.

Context

… Ianuarie 2019 – motoADN – Asociația pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului declară că este dispusă să lupte pentru ca România să devină prima țară care include și motocicletele într-un program național de susținere a mijloacelor de deplasare mai puțin poluante.

 Mulți au privit demersul nostru cu neîncredere iar alții l-au catalogat drept naivitate, dar Asociația motoADN a reușit să:

… Noiembrie 2019 Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 este una dintre cele mai mari provocări . Pentru a reuși să facă acest lucru, Comisia Europeană a prezentat „Pactul ecologic european” care va fi susținut la nivel național prin inițiativa „ Green Deal Romania”

În contextul acestor inițiative autovehiculele următorilor ani vor fi de tip „Low Emision Vehicles” (Vehicule cu nivel redus de emisii de gaze cu efect de seră). Este vorba de autovehicule care emit mai puțin de 50g/km CO2. În această categorie se încadrează doar autoturismele electrice, cele hibride, motociclurile electrice și motociclurile cu motoare termice mai mici de 150 cmc.

Citeste si: Cum poti afla ce norma de poluare are masina ta

… Februarie 2020 – Ministrul Mediului dl. Costel Alexe a anunțat oficial includerea motociclurilor în programul RABLA  2020 – 2024, ca opțiune de achiziție în cadrul acestuia.

***

Implementare

…Martie 2020 – Luna în care se va da startul programului, odată cu finalizarea dezbaterii publice a Ghidului de finanțare.

”Cum va arăta exact RABLA 2020 și ce va aduce acest program pentru lumea moto din România vom afla curând. În acest moment, propunerile noastre se află în dezbatere la Ministerul Mediului și la Administrația Fondului pentru Mediu – entități care și-au arătat până acum deschidere și flexibilitate față de comunitatea moto”, concluzionează Răzvan PAVEL.

În orice formă va fi adoptat programul RABLA 2020, faptul că include motociclurile este o realizare importantă iar România este deja dată drept exemplu la nivel European pentru proiectele de dezvoltare a motociclismului și reducere a emisiilor de CO2, ceea ce reprezintă un semnal pozitiv care nu poate fi ignorat.

Primăvara lui 2020 nu este doar un nou start de sezon, ci începutul unei noi etape importante pentru motociclismul din România.

Exit mobile version