Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Să cumpărăm o mașină nouă sau una de ocazie? Argumente pro și contra

Masina Noua Ocazie Pro Contra

Masina Noua Ocazie Pro Contra

Achiziţionarea unul vehicul presupune costuri ridicate, de aceea alegerea celui mai potrivit model poate fi o adevărată provocare. Este important să se analizeze cu multă atenţie toate aspectele, de la cele legate de preţ și costuri de întreţinere, la cele legate de modul de exploatare și deprecierea bunului.

Maşină nouă o variantă ce merită toată atenţia

Vă aflați în situația în care doriți să achiziţionaţi o maşină nouă, trebuie să ştiţi că există numeroase opțiuni. Puteți alege una dintre variantele disponibile în showroom-uri sau puteți alege maşini realizate pe comandă.

Vehiculele noi sunt mai ieftin de întreţinut decât cele rulate. Cumpărătorii au certitudinea că, în primii ani de utilizare, vehiculele noi beneficiază de garanţie, iar în afară de reviziile periodice, costurile de întreținere sunt minime. Totuși există şi câteva dezavantaje.

Mașinile noi se devalorizează rapid, deci chiar dacă sunt vândute la scurt timp după achiziționare prețul cerut nu va putea să atingă suma plătită inițial. Un alt punct minus este legat de disponibilitate. Dacă alegi să achiziţionezi pe loc una dintre ofertele existente în reprezentanță, vei putea avea surpriza neplăcută că modelul selectat nu va avea dotările necesare pentru exploatare optimă. În cazul în care optezi pentru o maşină pe comandă va trebuie să aştepţi timp îndelungat pentru a intra în posesia ei.

Maşinile de ocazie  – opţiuni tentante

Mulți dintre românii optează pentru vehicule rulate, în detrimentul celor noi. Prețul mult mai mic plătit pentru astfel de maşini, dotările superioare şi disponibilitatea imediată sunt doar câteva dintre motivele pentru care acestea au devenit atât de atractive.

Este știut că o maşină rulată, bine întreţinută își va face treaba perfect cu costuri minime, de altfel multe dintre vehiculele second hand existente pe piaţă au dotări superioare celor noi, disponibile în showroom-uri, deci vor fi un upgrade din punct de vedere al confortului. 

Vehiculele rulate pot fi revândute cu costuri apropiate de cele plătite la achiziţie, deci în cazul în care se constată că modelul selectat nu corespunde necesităților nu vor exista pierderi financiare. 

Cum alegi cele mai bune maşini de ocazie

Cu puțină atenție, alegerea maşinii perfecte poate fi o sarcină simplă. Odată ce s-au analizat detaliile legate de necesități, capacitate cilindrică, motorizare, dotări este recomandat să se solicite un raport istoric vehicul.

Această etapă este practic o verificare suplimentară, ce vă va furniza numeroase date despre vehiculul ce prezintă interes.  Operațiunea este simplă, dar indispensabilă pentru cei ce doresc să facă investiții sustenabile.

În baza numărului VIN (număr cunoscut şi sub denumirea de serie şasiu) se poate comanda online pe Automoli un raport cu istoricul mașinii de ocazie. Raportul obținut va conţine date elaborate cu privire la kilometrajul real, statusul vehiculului, se poate afla dacă mașina respectivă a fost sau nu implicată în incidente rutiere, dar şi dacă au fost realizate modificări asupra dotărilor, caroseriei şi motorului.

Istoricul maşinii, conţine informaţii despre numărul de utilizatori anteriori, inspecţiile anuale realizate şi detalii cu privire la defecte. Un astfel de document poate fi obţinut atât pentru vehiculele fabricate în România, cât şi pentru cele rulate importate din Europa, America sau Asia. 

Raportul VIN este confirmarea că maşina dorită este cea prezentată şi că va putea fi exploatată în siguranță. Dacă alegi să analizezi istoricul maşinii de ocazie înainte de a face achiziția, nu vei avea surprize neplăcute, ci te vei bucura de bunul cumpărat. 

Foto: pixabay

Exit mobile version