Site icon Auto Napoca – stiri din lumea auto

Am testat OBDeleven Next Gen și cred că este cel mai performant tester de diagnoză auto pentru automobilele din grupul VAG, la ora actuală!

Am Testat Obdeleven Next Gen și Cred Că Este Cel Mai Performant Tester De Diagnoză Auto Pentru Automobilele Din Grupul Vag, La Ora Actuală!

Am Testat Obdeleven Next Gen și Cred Că Este Cel Mai Performant Tester De Diagnoză Auto Pentru Automobilele Din Grupul Vag, La Ora Actuală!

Cu toate că îmi plac mașinile și le schimb probabil mai des decât este cazul, nu am urmat o carieră în domeniu și nici nu pot să mă declar profesionist în mecanică auto.

Dar am scris acest OBDeleven review în urma testării aparatului OBDeleven, gândindu-mă că experiența mea ar putea ajuta o mulțime de șoferi în aceeași situație.

Testerul OBDeleven, după părerea mea cel mai performant tester de diagnoză auto, practic și accesibil chiar și pentru un amator, este 100% compatibil cu oricare din autoturismele grupului VAG, iar pentru oricare altele se poate utiliza pentru scanarea și ștergerea erorilor apărute la modulele motorului.

Cum am ajuns să testez aparatul OBDeleven?

Sunt un fan înrăit al automobilelor Volkswagen și cu greu m-aș putea imagina cumpărând și altă marcă după ce m-am obișnuit atât de bine cu aceasta.

Citeste si: Cele mai bune aplicatii online de verificare istoric auto

Dar recunosc că din start nu sunt chiar cele mai ieftine mașini de pe piață și pentru că odată cumpărate, ca orice alte automobile, se transformă în niște mașini de tocat bani, m-am gândit că pot rări vizitele la service diagnosticându-mi din când în când și singur mașina.

Astfel, la recomandarea prietenilor și după ce m-am documentat în detaliu despre ce poate și ce nu poate să facă un aparat de diagnoză, m-am hotărât să investesc într-un dispozitiv OBDeleven.

Pot să spun că mă interesau lucruri destul de simple, ca de exemplu citirea și ștergerea codurilor de eroare, verificarea stării bateriei, informații despre unitatea de control și altele asemănătoare.

Dar decât să dau o fugă la service pentru fiecare mărunțiș, am zis că este mult mai ieftin și mai practic să investesc într-un aparat pe care să-l pot folosi la discreție.

De ce OBDeleven și nu altă interfață auto?

În timp ce mă documentam am aflat că există mai multe interfețe ce oferă șoferilor posibilitatea de a-și testa mașinile pe cont propriu.

VCDS de exemplu este una din preferatele șoferilor de mașini din grupul VAG, iar proprietarii de Opel se pare că folosesc în general OPCOM.

Dar spre deosebire de acestea, pentru un șofer de Volkswagen mai ales, OBDeleven este pur și simplu aur curat.

Citeste si: Ghid complet pentru a alege cel mai bun scaun auto

În primul rând, OBDeleven VW este portabil și se poate conecta prin Bluetooth, ceea ce te scapă de grija purtării unui laptop după tine oriunde te duci și, de asemenea, îți oferă foarte multe opțiuni de customizare.

Mai întâi de toate, cu OBDeleven poți intra pe oricare din modulele mașinii și face lucruri pe care nu le poți face din bordul ei, iar datele redate sunt date live.

Ca să-ți dau un exemplu concret, atunci când îți schimbi singur plăcuțele de frână, din OBDeleven poți închide sau deschide pistoanele etrierilor.

Cu OBDeleven mai poți coda și anumite elemente electronice ale mașinii, ca de exemplu camera marșarier, senzorii de parcare, interfața bluetooth, comenzile volanului și multe altele.

Intri în secțiunea One Click App și în funcție de suportul automobilului pe care îl conduci, poți să activezi sau să dezactivezi închiderea geamurilor din telecomandă, sistemul start-stop și multe altele.

Iar ca totul să fie și mai simplu, pentru a nu pierde setările originale în cazul în care vrei să revii la ele, OBDeleven are și o funcție specială de Backup cu ajutorul căreia te poți întoarce la un anumit moment pe care l-ai salvat anterior, fără a fi nevoie să memorezi sau să notezi pașii prin care ai trecut.

Citeste si: Cele mai sigure scaune auto conform testelor ADAC

De asemenea, rubrica History, unde ai tot istoricul de erori, modificările pe care le-ai făcut și valorile vechi și noi, este și ea foarte utilă dacă vrei să-ți înregistrezi progresul

Poți să cauți pe internet OBDeleven păreri dacă vrei să descoperi experiențele și altor șoferi, dar pentru a afla toate funcțiile acestui aparat, consider că cel mai bine este să accesezi și să analizezi site-ul principal pentru că acolo găsești cele mai multe detalii: https://obdeleven.ro.

OBDeleven preț, variante și diferențele dintre ele

Înainte de a discuta despre preț, hai să lămurim mai întâi ce înseamnă OBDeleven Next Gen și ce aduce el nou față de dispozitivele vechi?

Dacă ar fi să le comparăm cu cele noi, am putea numi vechile dispozitive OBDeleven, OBDeleven Android pentru că nu erau compatibile și cu alte sisteme de operare. Dar cele noi, respectiv OBDeleven iOS, merg și cu terminalele Android și cu cele Apple.

Și acum, să trecem la variante! În funcție de modul în care intenționezi să-l folosești, poți opta pentru OBDeleven varianta standard și OBDeleven Pro.

Varianta standard este mai mult decât suficientă pentru un șofer care nu are în plan să codeze sau să facă teste output, costă 425 lei și vine la pachet cu 100 de credite, pe care le poți folosi ulterior pentru diferite aplicații.

Varianta cu licență pro costă 589 lei, îți permite să faci long coding și vine la pachet cu 200 de credite.

Cu creditele menționate mai sus, în cazul în care nu vrei să te complici cu codarea, poți să-ți cumperi tot felul de aplicații cu ajutorul cărora să-ți personalizezi automobilul.

Este simplu, practic și în primul rând, îți poți face mașina să acționeze și să reacționeze exact așa cum vrei.

100 sau 200 de credite se duc repede după ce descoperi oferta destul de generoasă de aplicații și dacă vrei mai multe, trebuie să plătești.

Dar vestea bună este că în fiecare zi în care folosești OBDeleven primești un credit gratuit în plus și dacă ai răbdare să vizionezi și niște reclame, mai poți câștiga încă cinci.

Astfel, dacă nu te grăbești să achiziționezi o anumită aplicație, poți strânge credite unul câte unul și s-o cumperi apoi cu creditele acumulate fără să plătești nimic în plus.

Există loc de îmbunătățiri pentru OBDeleven?

În ceea ce privește autoturismele din grupul VAG, OBDeleven este fără îndoială cel mai performant tester de diagnoză de la ora actuală. Dar se pare că pe viitor va apărea și un OBDeleven BMW compatibil cu toate autoturismele acestei mărci, dar și multe alte automobile.

În concluzie, da, există loc de îmbunătățiri pentru OBDeleven.

Dar chiar și în prezent, acest dispozitiv a demonstrat un potențial promițător.

Iar dacă de acum încolo va face pentru toate mărcile disponibile pe piață toate lucrurile pe care le face acum pentru automobilele din grupul VAG, are toate șansele de a ajunge cel mai bun tester de diagnoză creat vreodată!

VIDEO – cum sa folosesti OBDeleven

Exit mobile version