Ce beneficii îți aduce un sistem de infotainment în mașină?

Ce Beneficii îți Aduce Un Sistem De Infotainment în Mașină

Computerele de bord de pe mașini au început să fie folosite în anii ’70, primele astfel de computere având o singură placă (single board computer). Acestea difereau de un computer tradițional prin faptul că aceste plăci timpurii nu aveau sloturi de expansiune pentru periferice cheie, cum ar fi plăcile audio, video și de rețea, așa cum au calculatoarele moderne.

Între timp, computerele de bord au evoluat considerabil, ajungându-se la adevărate sisteme de infotainment care ne permit să utilizăm Internetul și chiar să jucăm poker online din interiorul autoturismului. Totuși, partea de entertainment nu este singurul sau cel mai important beneficiu al computerului de bord; iată alte avantaje ale acestei tehnologii:

Navigarea facilă

Dacă în trecut sistemul GPS era un dispozitiv separat, acum acesta este inclus în sistemul de infotainment și vine cu tot felul de facilități : funcționare offline fără a plăti extra pentru stocarea datelor,  faptul că nu mai este nevoie să achiziționezi un dispozitiv separat, eliminarea problemei bateriilor care să alimenteze dispozitivul și evitarea unor servicii prestate de o terță parte pentru a putea utiliza și îmbunătăți funcționarea GPS-ului.

Sisteme de siguranță pentru pasageri și pietoni

Creșterea interesului pentru siguranța pietonilor a dus la o creștere a numărului de parteneriate între companii de automotive și companii producătoare de computere de bord. În plus, un computer de bord face posibilă utilizarea unor sisteme precum cruise control, airbaguri automate, control al emisiilor, parcare asistată și controlul tracțiunii. Ca urmare a introducerii computerelor de bord pe un număr mare de vehicule, siguranța în trafic a crescut semnificativ și avem astăzi mai puține incidente rutiere soldate cu victime pe șoselele din întreaga lume.

Sisteme de siguranță pentru pasagerii minori

Mașinile mai noi au cu toate un astfel de sistem de siguranță pentru copii. Portierele din spate ale mașinii au un astfel de sistem de blocare pentru protecția copiilor, care nu permite deschiderea ușilor din interior. Deschiderea portierelor este astfel posibilă doar din exterior – astfel, cei care călătoresc cu un copil mic nu se vor mai teme că acesta va deschide portiera în mers. Alte măsuri care trebuie luate pentru siguranța copiilor la bordul unei mașini sunt utilizarea corectă a unui scaun de mașină potrivit vârstei, a nu lăsa copilul singur în mașină, mai ales cu cheile (s-ar putea încuia singur) și eliminarea obiectelor ascuțite sau periculoase din preajma copilului.

Camere de supraveghere

Aceste sisteme sunt folosite mai ales pe vehiculele de transport public, dar pot fi montate și pe autoturisme personale. Ele utilizează rețele de Internet wi-fi care transmit datele către computerul de bord, care la rândul său poate trimite datele către un alt punct central care le păstrează pentru a fi consultate ulterior. Astfel, dacă vehiculul a fost implicat într-o infracțiune, circumstanțele vor fi lămurite cu ușurință.

Integrarea optimă a dispozitivelor mobile

Chiar și cele mai vechi sisteme de divertisment în mașină oferă posibilitatea de a-ți conecta telefonul la ele prin Bluetooth, ceea ce permite apeluri telefonice hands-free mai sigure și servicii de media streaming. În plus, sistemele de infotainment moderne preferă ca utilizatorul să comunice cu ele prin comenzi vocale pentru a reduce distracția șoferului.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.