Probleme frecvente la VW Golf 4, 5 si 6

Desi VW este actualmente in centrul unui scandal privind emisiile de CO2 pe modele diesel euro 6, se pare ca vanzarile de automobile second hand nu sunt afectate. Cel mai popular model de la VW, este Golf-ul care datorita pretului accesibil de achizitie si a fiabilitatii ridicate se afla pe primele pozitii in topul preferintelor romanilor.

Golf-urile sunt si usor de intretinut, spre exemplu un kit de distributie costa in functie de model si motorizare intre 357 si 1509 lei. Ca orice masina, si Golf-ul are cateva defecte de fabricatie sau anumite piese care cedeaza mai usor de cat la alte modele.

Probleme frecvente VW Golf 4

probleme frecvente golf 4

Este unul dintre cele mai des intalnite masini din Romania, VW a vândut 1,3 milioane de unităţi numai în Germania, între 1997 şi 2003. Cele mai frecvente defecțiuni la VW Golf IV sunt discurile de frână, probleme la instalația electrică (în special lumini). Mult mai grave sunt pierderile de ulei la motor și transmisie.

Cu toate acestea, achiziţionarea unui Golf TDI este o idee mai bună pentru cei care parcurg mulți kilometri anual, chiar dacă motorizările sunt Euro 3. Țineți cont însă că întreținerea modelelor diesel este mai costisitoare. Se recomandă, în funcție de anul de fabricație și de tipul de motor, ca distribuția să fie schimbată la fiecare 90.000 sau chiar 60.000 km. Aceasta este o operațiune relativ costisitoare.

Probleme frecvente VW Golf 5

probleme frecvente golf 5

Cum era de asteptat, VW Golf V nu a dezamagit in privinta calitatilor rutiere, a confortului oferit pasagerilor si nici la capitolul siguranta. Insa inevitabil pe parcursul anilor au fost semnalate si o serie de probleme in exploatare.

Un motiv de insatisfactie ar fi silentiozitatea motoarelor turbodiesel si finisajele modeste in raport cu generatia anterioara. In general nu au fost semnalate probleme grave de fiabilitate, insa anumite loturi dotate cu motorul 2.0 TDI de 140 CP au avut cateva necazuri cu turbina de supraalimentare.

Un punct nevralgic il poate reprezenta si instalatia de climatizare din cauza functionarii neregulate a gestiunii electronice. Alte necazuri sunt slabirea sistemelor de prindere a plansei de bord, precum si zgomotele generate la viteze mari de chederele geamurilor.

Probleme frecvente VW Golf 6

probleme frecvente golf 6

Principalele îmbunătățiri ale lui Golf VI au fost la interior, unde Golf V fusese adesea criticat pentru calitatea materialelor și a finisărilor de care dispunea. În rest, conceptul de compactă care punctează foarte bine la toate capitolele a rămas neschimbat. Golf este un model căruia îi găsești cu greu un punct slab.

Din punct de vedere al fiabilității, proprietarii au semnalat de-a lungul timpului câteva probleme, însă acestea nu sunt majore. Printre ele amintim: probleme electrice și cu senzorii care aprind martori în bord, ușile care nu sunt aliniate corect, filtrul de particule la diesel care dă erori dese, ambreiajele la primele model (2008) care nu cuplează corect (există rechemare oficială în service pentru mașinile afectate).

Mai stii si alte probleme frecvente la VW Golf? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Articol recomandat de www.piese-auto.ro – magazin online de piese auto.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.