Sfaturi utile pentru soferitele gravide
11/05/2016
Jante aliaj versus jante tabla
13/05/2016
Arata tot

3 aspecte de care sa tii cont in planificarea calatoriei in interes de serviciu

Călătoriile în interes de serviciu pot fi stresante dacă nu le planifici așa cum trebuie, cu atât mai mult, cu cât s-ar putea să ajungi într-un oraș nou și necunoscut. Indiferent dacă este o călătorie anunțată de mult timp sau doar pe ultima sută de metri, este important să te decizi, chiar înainte de a pleca la drum, unde vei sta, cu ce te vei deplasa și cum vei petrece timpul liber. În cele ce urmează, îți voi prezenta, pe rând, aceste 3 aspecte de care ar trebui să ții cont în planificarea călătoriei de serviciu.

Cazarea

Cazarea se numără printre cele mai importante aspecte la care trebuie să te gândești atunci când pleci într-o deplasare. Dacă firma îți oferă posibilitatea să alegi tu unitatea de cazare, este bine să ții cont de scopul vizitei tale. Chiar dacă este mai plăcut să stai în centrul orașului, unde ai la îndemână numeroase facilități și posibilități de petrecere a timpului liber, îți recomand să îți alegi cazare în zona vizată de călătoria ta. Astfel, cea mai simplă metodă ar fi să îți localizezi pe o hartă locurile unde vei avea întâlnirile de serviciu și apoi să își alegi unitatea de cazare strategic, la o distanță aproximativ egală ce acele locuri.

Transportul

Pe lista lucrurilor de care să ții cont în planificarea călătoriei în interes de serviciu trebuie să incluzi și transportul. Pentru a nu pierde timp prețios, este bine să te gândești din timp care va fi modul de deplasare spre destinație și între locurile unde trebuie să mergi, odată ajuns acolo. Dacă preferi mijloacele de transport în comun, îți recomand să te interesezi de rutele și programele lor de circulație. Dacă, în schimb, firma ți-a alocat un buget mai mare pentru transport, poți să optezi pentru o mașină închiriată, aceasta fiind o metodă de deplasare mult mai comodă și mai rapidă decât transportul public. De obicei, în orașele mai mari există o mulțime de firme de închiriere de mașini, astfel încât vei avea posibilitatea să alegi automobilul potrivit pentru călătoria ta. De asemenea, poți călătorii și cu mașina personală, în cazul în care ți se decontează carburantul.

Timpul liber

Chiar dacă urmează să pleci într-o călătorie în interes de serviciu, trebuie să te gândești și la ce vei face în timpul liber. Pentru a te asigura că vei avea o deplasare cât mai plăcută și relaxantă, poți căuta pe internet câteva informații despre localitatea în care vei ajunge și obiectivele sale turistice, în funcție de interesele tale. Fiecare oraș are o arhitectură aparte, o gastronomie specifică, localuri renumite sau obiective turistice și culturale care merită vizitate cel puțin o dată.

În concluzie, dacă ții cont de aceste aspecte, vei avea o călătorie de afaceri cât mai lipsită de probleme sau neplăceri.

Sursă foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.