Cum poti afla daca un nr de inmatriculare este sau nu disponibil
03/08/2016
Cum se fabrica bujiile cu scanteie
26/08/2016
Arata tot

4 sfaturi utile pentru inchirierea unei masini

În zilele noastre, închiriatul unei mașini a devenit o soluție ideală pentru oricine are nevoie de un mijloc de deplasare și nu are un autoturism propriu. Datorită cererii mari, în Cluj-Napoca s-a dezvoltat o piață generoasă de servicii de închirieri auto, motiv pentru care ofertele au început să fie tot mai atractive și mai avantajoase. Totuși, înainte de a apela la un astfel de serviciu, este bine să ai în vedere câteva aspecte care te vor ajuta să iei decizia cea bună. Îți oferim 4 sfaturi utile pentru închirierea unei mașini:

Compară agențiile rent a car

Pe piața auto locală există o multitudine de agenții rent a car Cluj. De aceea, este indicat să îți faci timp să studiezi puțin piața și să compari câteva dintre acestea, pentru a vedea ce oferte au sau ce beneficii oferă și care sunt cele mai apropiate de nevoile tale. Nu te limita doar la site-urile agențiilor, te sfătuiesc să intri și pe paginile sociale ale acestora și pe forumuri dedicate, pentru a citi recenziile primite de companii de la persoanele care au mai apelat la acestea. Acesta este cel mai simplu și mai sincer mod de a afla experiența altor persoane cu mașinile și cu angajații agențiilor.

Verifică temenii și condițiile de închiriere

Odată ce te-ai hotărât de la ce agenție rent a car vrei să împrumuți autoturismul, trebuie să verici termenii și condițiile de închiriere a mașinii. Astfel, majoritatea firmelor cer ca șoferul să aibă minim un an experiență de condus. În plus, acesta ar trebui să aibă între 21/24 – 65/70 de ani, restricția de vârstă fiind impusă ca metodă de precauție, iar dacă nu te încadrezi în aceste limite, unele companii pot impune o taxă suplimentară pentru vârstă. Nu uita să ai la tine buletinul sau pașaportul și carnetul de conducere.

În plus, unele firme de închirieri auto îți poate impune o anumită modalitate de plată. Unele firme pot cere plata doar prin card de credit sau de debit, altele oferă posibilitatea plății cu bani lichizi. De asemenea, există posibilitatea și să ți se ceară să plătești un avans în momentul rezervării mașinii, ca o metodă de precauție că vei veni să o ridici și să o predai la timp.

Testează și verifică mașina

Deși unele de închirieri auto îți oferă posibilitatea să rezervi mașina online și să o preiei la o locație stabilită de tine și nu neapărat de la sediu firmei, este recomandată să nu faci acest lucru, decât dacă ai mai colaborat în trecut cu compania respectivă.

Dacă apelezi foarte rar sau pentru prima oară la un astfel de serviciu cel mai bine este să mergi să ridici tu mașina, direct de la sediul firmei. Așa vei putea să o testezi, pentru a vedea cum funcționează și vei putea să verifici elementele ce țin de aspectul acesteia. În plus, dacă nu îți place, vei avea posibilitatea să o refuzi și să alegi un alt autoturism din flota disponibilă. Nu uita ca înainte să o închiriezi, să îi faci câteva poze detaliate.

Citește cu atenție contractul

Ultima etapă a închirierii mașinii constă în semnarea contractului. Înainte de a face acest lucru, citește-l cu atenție și asigură-te că înțeles termenii și condițiile acestuia, dar și obligațiile tale și ale companiei de la care închiriezi mașina. De asemenea, verifică dacă pe acesta sunt trecute toate ofertele și reducerile ce apar pe site-ul companiei sau dacă în document apar clauze nediscutate în prealabil sau beneficii suplimentare, contra cost, de care tu nu ai nevoie.

În cazul în care ai o cunoștință care a mai apelat la serviciile agențiilor rent a car, te sfătuiesc să o rogi să te însoțească în momentul semnării contractului.

Sursă foto: © Shutter999 | Dreamstime.com

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.