Masinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou
28/06/2016
Tot ce trebuie sa stiti despre uleiul pentru compresor
01/07/2016
Arata tot

5 trasee ideale pentru off road in Romania

Pasionatii de offroad din tara noastra au unde sa-si exerseze pasiunea, deoarece avem nenumarate trasee montane, podisuri si vai unde se poate intra cu masina 4×4 sau cu ATV-ul. Un astfel de hobby nu implica doar o masina de teren. In portbagajul unui pasionat trebuie sa se mai gaseasca ghete de protectie, manusi, casca, cort, briceag, lanterna etc.

Desigur masina trebuie sa fie pregatita pentru astfel de drumuri si nu este recomandat sa mergem cu masina de strada pe astfel de trasee. Nu doar suspensia este importanta, mai aveti nevoie de cuplu mare ca sa puteti urca pantele si de troliu pentru a va trage colegii aflati la nevoie.

Ce masini sa alegem pentru off road?

Gama de masini disponibile pentru off road este mare dar fiecare este potrivita pentru un anume tip de activitate. Daca iti place viteza, ai nevoie de o masina pe benzina : Subaru Forester cu motor de 2,5l, Mitsubishi Pajero cu motor de 3,5 sau Toyota FJ Cruiser cu motor de 4,0 pot fi solutii bune. Este preferabil sa aveti o caroserie lunga si sa va modificati supensia in consecinta.

Pentru offroad moderat, adica fara rape, santuri, trasee pe zapada mare sau sleauri pline de noroi pe diguri sau prin paduri, ai nevoie de o masina mica sau medie, eventual sa ii montezi ulterior un troliu. Variante de masini Toyota Rav4 (cu reductor), Subaru Forester, Suzuki Grand Vitara, Mitsubishi Outlander, Ssangyong Kyron, Nissan Terrano, Mitsubishi Pajero Sport, Lada Niva.

Pentru offroad sustinut aveti nevoie de o masina cu“pedigree”. Cel mai important aspect de luat in seama este ca masina sa aiba cuplu bun ca sa puteti urca pantele. Variantele sunt Nissan Patrol, Jeep Wrangler, Toyota Landcruiser (modelele mai vechi, cu punti rigide), Mitsubishi Pajero.

Trasee recomandate pentru off road

Cheia (Prahova) – Lacul Vulturilor – Vama Buzaului (Brasov)

Off road in Muntii Ciucas, pe o retea de drumuri cu grad mediu si scazut de dificultate dar cu obiective foarte interesante: Lacul Vulturilor, Lacul Siriu, Cheile Stanei.

Nehoiu (Buzau) – Covasna (Covasna)

O zona salbatica care inconjoara Muntii Penteleu, traseul de off road dureaza 3-4 ore si traverseaza paduri uluitoare, cu peisaje diferite de orice alt loc din tara.

Parcul National Macin (Tulcea)

Multiple variante de off road pe drumurile forestiere ce strabat rezervatia. Se pot face ture de cateva ore sau de 1- 2 zile, trecand si in alte zona din Dogrogea.

Valea Prahovei – Muntii Baiului

Off road de creasta, de dificultate redusa si panorama larga.

Bran (Brasov) – Rucar (Arges)

Traseul de off road va ocoli Masivul Piatra Craiului de la Bran pana in apropiere de Rucar in 2-3 ore de mers.

Mai stii si alte trasee pe care se poate face off road? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.