Atentie la escrocii de pe internet: metoda Moneygram

Metoda Moneygram este veche si se foloseste de foarte mult timp pe internet. Escrocii posteaza pe marile site-uri de anunturi auto, masini fictive sub pretul pietei si cer sa fie contactati doar prin e-mailul, in anunt nefiind si un numar de telefon. 

Dupa ce trimiti e-mail si spui ca esti interesat de masina, primesti raspuns o poveste care este la limita credibilitatii. Iata ce a patit un brasovean, citat de adevarul.ro:

„Am vrut să cumpăr o maşină de pe olx.ro care la contact avea doar mail, fără nr de telefon. Persoana spunea că e plecată în Ungaria şi acolo unde e, nu prea e semnal. După câteva discuţii, spunea că nu vine de acolo fără o garanţie că eu voi veni la Mureş de unde era maşina şi să depun nişte bani pe numele meu si să-i trimit o copie. Ea mi-a trimis o copie la rândul ei, cineva a pus la Moneygram din Ungaria 1200 euro pe numele ei cu ridicare de la Mureş, chipurile că acum şi ea e obligată să vină la Mureş să-şi ridice banii.

Ok, mă duc la Moneygram, intreb fata de la ghişeu dacă depun nişte bani pe numele meu, îi poate ridica altcineva, chiar dacă ştie datele tranzacţiei? Fata îmi spune că e imposibil să ridice cineva banii fără un act de identitate. Am depus banii pe numele meu, am facut o copie şi am trimis-o femeii. De aici e simplu, n-a mai răspuns la mail, într-un final mă panichez şi mă duc la bancă…… Şi aflu că bani au fost ridicaţi…

Ok, am greşit enorm, nu trebuia să trimit nicio copie, era clar că ceva nu era în regulă, am partea de vină, sunt prost dar acum întreb şi eu: cum poţi ridica nişte bani fără un act de identitate? Dacă s-au ridicat banii cu un buletin fals, cei de la Moneygram de ce n-au verificat veridicitatea actului, ei au în baza lor de date copie după buletinul meu. E atât de îţi uşor să-ţi faci un buletin fals? Cât de sigur e acest sistem de transfer când de exemplu poti pierde hârtia cu datele, o găseşte cineva pe stradă şi se poate duce să ridice banii?! Fata de la call-center-ul Moneygram mi-a spus că au mai avut săptămâna trecută încă 3-4 cazuri şi să depun plângere la poliţie”

(P) Sfatul Autonapoca.ro: Nu porni cu masina la drum fara Kit-ul Auto Safety Mega Drive!

Niciodata sa nu trimiteti bani in avans unei persoane pe care nu o cunoasteti, oricat de credibila pare povestea ei!

Sursa foto: carsforsale.com

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.