Motoare de evitat de la Opel
14/06/2016
Masinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou
28/06/2016
Arata tot

Avantajele si dezavantajele inchiriatului unei masini din aeroport

Există situații în care este nevoie să închiriem o mașină, în special dacă ne întoarcem din străinătate și avem nevoie de un mijloc de deplasare de la aeroport spre destinația finală. În acest caz, putem apela la o agenție rent a car chiar din aeroportul unde am aterizat. Această soluție are însă atât avantaje, cât și dezavantaje. Iată care sunt acestea:

Avantajele închiriatului unei mașini din aeroport

Unul dintre principalele avantaje ale închirierii unei mașini din aeroport este acela că ai „la scară” un mijloc de transport cu care poți ajunge la destinația finală, în cazul în care aceasta nu este orașul în care ai aterizat. În plus, pentru a nu-ți bate capul atunci cu timpul de mașină pe care vrei să îl închiriezi, dar și pentru a te asigura că agenția rent a car din aeroport de la care vrei să închiriezi autoturismul are disponibilă mașina pe care ți-o dorești, poți face rezervarea ei online, din timp.

Un alt avantaj adus de închirierea unei mașini din aeroport este acela că, de obicei, agențiile care oferă astfel de servicii au program prelungit sau chiar non-stop, astfel încât poți să ridici mașina rezervată indiferent de ora la care îți aterizează avionul.

Printre avantajele închirierii unei mașini se numără și acela că poți călători comod și ai suficient spațiu pentru bagaje. În plus, dacă ești însoțit de o altă persoană, puteți călători împreună fără să vă faceți probleme pentru spațiu.

De asemenea, un serviciu rent a car îți oferă posibilitatea să te deplasezi pe o distanță mai mare. De exemplu, dacă tu aterizezi pe aeroportul din Târgu Mureș, însă trebuie să mergi în Cluj-Napoca, atunci poți să ajungi acolo cu o mașină închiriată.

Dezavantajele închiriatului unei mașini din aeroport

Bineînțeles că închiriatului unei mașini din aeroport are și dezavantaje. Unul dintre acestea este faptul că agențiile rent a car care își au sediile aici pot percepe taxe de închiriere mai mari decât cele cu sediul în oraș, care oferă aceleași serviciu. Unul dintre motivele pentru diferența de prețuri este faptul că majoritatea clienților care închiriază mașini din aeroport sunt străini și dispun de bugete mai mari, dar și faptul că aceste agenții au program non-stop sau oferă posibilitatea predării sau preluării mașinii și în afara programului normal de lucru.

Taxele pentru alte servicii, ce pot fi regăsite în contract și la care nu poți renunța, reprezintă un alt dezavantaj al închirierii unei mașini din aeroport. Este posibil să ți se ceară plata unui avans, înainte de a vedea mașina sau încheierea unei asigurări auto, deși tu ai o astfel de asigurare. De asemenea, este posibil ca în contract să fie precizat că poți apela doar la serviciile suplimentare oferite de agenția respectivă, cum ar fi tractarea auto în caz de accident.

Nu în ultimul rând, printre dezavantaje s-ar putea număra și faptul că, dacă nu te întorci la aeroportul de la care ai închiriat mașina, să fi nevoit să mergi oricum înapoi, pentru a preda mașina. Unele agenții rent a car oferă posibilitatea predării și preluării mașinii de la o destinație stabilită de client, altele însă nu oferă acest serviciu și atunci vei fi obligat să mergi personal să o predai. Pentru a nu te confrunta cu o astfel de situație,  în cazul în care nu mai pleci din țară cu avionul, interesează-te din timp dacă firma de închiriat mașini la care vrei să apelezi are un alt sediu și într-o zonă mult mai aproape de destinația ta și dacă poți preda mașina la acel sediu.

În concluzie, închiriatului unei mașini la aeroport are atât avantaje, cât și dezavantaje astfel că înainte de a rezerva o mașină pentru închiriere asigură-te că agenția la care vrei să apelezi are toate serviciile de care ai tu nevoie.

Sursă foto: © Kosmos111 | Dreamstime.com

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.