Avantajele unei navigatii auto dedicate

Navigatii Dedicate Auto

In ultima vreme, cunoasterea traseului pe care o persoana conduce este foarte importanta si ajuta cu mult la fluidizarea traficului, motiv pentru care tot mai multi conducatori auto aleg sa foloseasca sisteme de navigatie universale sau dedicate.

In urma nu cu mult timp, soferii utilizau harti, insa acum este mult mai simplu ca traseul sa fie monitorizat cu ajutorul unui sistem de navigatie GPS. Desi exista mai multe astfel de sisteme pe care un posesor de autoturism le poate utiliza, cele dedicate sunt cele mai bune din numeroase motive.

Iata patru avantaje oferite de un sistem de navigatie dedicat, pe care un sofer poate sa conteze in trafic:

Un sistem de navigatie dedicat este special realizat pentru masina pe care este montat

Cel mai important argument pentru care se recomanda sisteme de navigatie gps dedicate consta in faptul ca acestea sunt special concepute pentru a se integra in habitaclu in mod natural. Un astfel de sistem se va monta perfect in bord, are dimensiunea corecta si nu are nevoie de niciun artificiu inestetic pentru a sta la locul sau.

Spre exemplu, daca ai nevoie de un sistem de navigatie Skoda sau pentru un model Audi vei gasi in magazinele specializate unul care sa se potriveasca perfect in bordul masinii tale.

Sistemele dedicate au si spatiu de stocare

Cele mai multe sisteme GPS universale nu vin si cu spatiul pentru stocare inclus. Navigatiile auto dedicate au spatiul de stocare integrat si ofera utilizatorului si un slot in care sa ataseze carduri de memorie atunci cand vrea sa extinda memoria dispozitivului.

Citeste si: Cele mai bune aplicatii online de verificare istoric auto

Stocarea unor harti sau a altor fisiere pe telefon poate sa ocupe mult spatiu, in timp ce pe o navigatie auto dedicata, pot fi stocate extrem de multe harti si acestea pot sa fie utilizate oricand.

Un sistem dedicat nu are nevoie de conexiune la internet tot timpul

Deoarece hartile sunt stocate in dispozitiv, utilizatorul poate sa economiseasca internetul de pe telefon, pentru ca dispozitivul de navigatie auto nu are permanent nevoie de conexiune la internet. Acest aspect reprezinta un avantaj considerabil in special pentru persoanele care calatoresc si in exteriorul Romaniei, caz in care vor avea un volum de trafic limitat de aplicatia roaming.

Sistemele de navigatie dedicate sunt adaptate la nevoile utilizatorului

Un sistem de navigatie dedicat este special conceput pentru a fi usor de accesat in momentul in care soferul conduce autovehiculul. Acesta este de cele mai multe ori amplasat in zona de mijloc a panoului de bord si are un display de dimensiuni mari, iar butoanele sunt foarte accesibile pentru a nu distrage atentia utilizatorului de la drum.

Atunci cand este utilizat telefonul, acesta are nevoie si de un sistem de prindere pe bord sau pe parbriz, dar si de un cablu de alimentare, moment in care dispozitivul poate deveni greu de utilizat. De asemenea, uneori apare riscul ca telefonul sa cada si nu de fiecare data se afla cineva in zona pentru a pune telefonul la loc.

Citeste si: Cele mai fiabile mărci auto

Cu un sistem de navigatie dedicat aceasta problema nu apare pentru ca telefonul este fixat in bordul masinii in spatiul special destinat acestui scop.

De asemenea, un alt aspect semnalat de un numar mare de utilizatori de sisteme de navigatie dedicate consta in faptul ca toate comenzile audio se aud mai bine de la un sistem dedicat decat de la cele universale sau de la telefoane.

Magazin autonapoca

[ux_products type="row" show_quick_view="0" equalize_box="true" products="4" orderby="rand"]
Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.