Este oficial: ITP valabil pentru masinile inscrise la Rabla 2018
09/03/2018
Dacia recheama in service unele modele Duster
23/03/2018
Arata tot

Ce presupune procesul de reparație al unei turbine – alternativa preferată în detrimentul înlocuirii componentei

Componentele cele mai importante ale autovehiculelor se strică în cele mai neașteptate momente. Mulți, în necunoștință de cauză, aleg să înlocuiască turbina, spre exemplu, în loc să încerce să o repare la un service specializat. Este o decizie pe care o iau în dezavantajul lor, mai ales că reprezintă o investiție financiară care se resimte.

Specialiștii service-ului Turbo9 din Iași recomandă de asemenea recondiționarea turbinei în detrimentul schimbării sale, acolo unde este posibil. Desigur, pentru ca funcționarea ulterioară să fie una optimă, operațiunea trebuie realizată de către profesioniști în domeniu, de persoane cu experiență. Pentru a avea o idee clară asupra procesului de îndeplinit în acest scop, iată care sunt, conform acestor experți, etapele ce trebuie parcurse în acest sens.

Procesul de reparație a turbinei

Înainte de toate, se impune identificarea motivelor pentru care aceasta s-a defectat în primul rând, dar totodată și a modalităților prin care problema poate fi soluționată. Turbo9 este un service auto Iasi specializat în astfel de reparații, astfel că cei ce nu dețin o rezolvare la îndemână pot avea în vedere serviciile de recondiționare despre care găsesc informații complete pe turbo9.ro.

Uzura prematură a turbosuflantei reprezintă una dintre principalele cauze pentru care este necesară intervenția unui specialist. Asta se întâmplă atunci când cele mai simple reguli legate de utilizare nu au fost respectate. Spre exemplu, asigurarea unui regim corect de exploatare a mașinii ar putea reduce uzarea.

De altfel și faptul că uleiul nu a fost înlocuit în timp util, atunci când a fost necesar, duce la defectarea turbosuflantei. Pentru a prelungi durata de viață a motorului, adică implicit și pe cea a turbosuflantei, tehnicienii service-ului menționat oferă câteva sfaturi simplu de urmat. Pentru început, pornirea motorului rece trebuie să se facă mereu fără a apăsa pedala de accelerație sau a crește turația chiar după ce motorul a fost pornit. Trebuie să se țină cont de faptul că vâscozitatea uleiului este una crescută, mai ales iarna, după ce motorul s-a odihnit toată noaptea. Sunt aspecte care în timp duc la uzură prematură.

Informațiile mai sus menționate reprezintă un ajutor în prevenirea defecțiunilor, dar de preferat este ca toți factorii externi ce pot influența durata de viață a turbosuflantei să fie evitați. Unii produc defectarea parțială, alții cea totală. Dintre cele mai frecvente cauze ale defectării turbine merită amintite: lovirea axului turbinei de un corp străin, lovirea roții compresor fie de un șurub, fie de o piuliță, lubrifierea necorespunzătoare, pătrunderea mizeriei, precum și supraîncălzirea turbinei.

Pentru fiecare dintre acestea în parte, experții service-ului auto menționat vin cu cele mai bune soluții. Spre exemplu, în cazul unei lubrifieri neadecvate, este necesară identificarea cauzei și înlăturarea sa, eventual prin schimbul de ulei și prin înlocuirea pieselor deteriorate acolo unde este cazul.

Citeste si: Simptomele unei turbine defecte

În cazul supraîncălzirii, este de cele mai multe ori vorba despre o exploatare necorespunzătoare, alături de o cantitate insuficientă de ulei sau de calitatea îndoielnică a acestuia. Atunci când se produce aceasta, se deteriorează piesele componente ceea ce influențează funcționarea la parametri optimi. Recondiționarea turbosuflantei este în acest caz necesară, dar și eliminarea altor cauze probabile pentru care se supraîncălzește turbina.

În ceea ce privește pătrunderea mizeriei în sistemul de lubrifiere cu ulei, trebuie luate măsuri imediate pentru că afectează proprietățile de ungere ale acestuia. Se creează o peliculă cu trăsături abrazive, și efecte de distrugere a pieselor ce alcătuiesc turbina. Atunci când în compoziția uleiului pătrund impurități, sunt supuse uzurii premature componentele care în fapt au rol de protecție. De asemenea, printre consecințe se numără și astuparea orificiilor de ungere din turbosuflantă.

O soluție pentru toate situațiile menționate o constituie înlocuirea acelor componente care au fost afectate – bucșe, ax. De asemenea, trebuie înlocuit atât uleiul, cât și filtrele în sine. Totul se realizează după ce întregul sistem de ungere cu ulei a fost curățat în prealabil.

Indiferent de neregulile pe care le prezintă această componentă a motorului, înainte de toate este recomandată recondiționarea, iar în cazul în care nu se mai poate face nimic – înlocuirea turbosuflantei. Specialiștii turbo9.ro îi așteaptă cu soluții de durată pe toți cei care se confruntă cu astfel de probleme.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.