[Update] Acte necesare restituire taxa auto
14/08/2017
Primaria Cluj-Napoca va amenaja 2 noi statii de incarcare pentru masini electrice
07/09/2017
Arata tot

De ce ar trebui să încerci o Tesla

Trăim în era vitezei, unde totul se mişcă, se comunică, se realizează cât se poate de rapid. În acelaşi timp, trăim în era indeciziei deoarece avem atât de multe opţiuni în ceea ce priveşte… totul.

Dacă vorbim despre maşini electrice, rapide şi cu un design superb, cu siguranţă, Tesla e prima marcă la care ne gândim. O maşinărie cu o tehnologie impecabilă, nu putea fi poziţionată diferit. Creată de Elon Musk – antreprenorul miliardar, celebru pentru ideile sale revoluţionare – Tesla e inovaţia întruchipată, reprezentând următorul nivel la capitolul maşini electrice.

Cameron Diaz, Shakira, Daniel Negreanu, Demi Moore şi George Clooney sunt doar câţiva dintre fanii fideli mărcii Tesla. Şi asta deoarece motivele sunt întemeiate şi destule.

Primul şi cel mai important motiv să conduci un Tesla e bineînţeles, siguranţa. Deşi motivele de mai jos sunt mai atrăgătoare şi mai interesante, siguranţa rămâne pe primul loc şi nimic nu se compară cu o maşină sigură, capabilă să salveze vieţi când un accident pare un scenariu iminent. Şi exact asta e Tesla – o maşină foarte sigură.

Tesla a primit de la NHTSA (Naţional Highway Traffic Safety Administration) cel mai bun rating din istorie, în ceea ce priveşte siguranţa. Tesla Model X este net superior altor SUV-uri la capitolul siguranţa generală, iar Tesla Model S este chiar mai sigur decât Model X.

Al doilea motiv să încerci un Tesla e acceleraţia incredibilă. Statisticile sunt uimitoare. Modelul S spre exemplu, accelerează mai rapid decât aproape toate maşinile din istorie. E mai rapid decât supermasini precum Ferrari-uri, Lamborghini-uri, Porsche-uri cu preţuri de până la un milion de dolari. De asemenea, Modelul X surclasează orice alte SUV-uri produse vreodată, la capitolul acceleraţie.

Un alt beneficiu şi caracteristică importantă al capodoperei lui Elon Musk, este autopilotul. Fie că-ţi plac maşinile electrice sau nu, caracteristica de autopilot este una foarte dezirabilă. Drumurile lungi de week-end sau drumurile de naveta până la serviciu ar fi mult mai suportabile dacă ar fi conduse în ‘viteza’ autopilot, eliminând astfel stress-ul şi oboseala care însoţesc condusul pe perioade mai lungi de timp.

Frumuseţea unei maşini ar putea fi unul dintre cele mai importante motive pentru care o cumperi. De obicei, încerci să găseşti argumente foarte raţionale, dar realitatea rămâne aceeaşi – ce e frumos, se vinde. Maşinile Tesla au impresionat cu frumuseţea lor, de la bun început. O maşinărie frumoasă, dar şi deşteaptă. Asta da combinaţie!

Tehnologia de ultimă oră ar putea fi un alt factor de decizie pentru tine. Tesla oferă update-uri de software, opţiuni de muzică şi radio, ecranul imens de navigare, suspensie smart şi alte caracteristici tehnice, care dau şoferului o experienţă memorabilă.

Un alt motiv, important mai ales dacă ai un grup mare de prieteni, e spaţiul din interiorul maşinii. Tesla oferă un spaţiu generos, unde cinci adulţi pot sta confortabil în timpul drumului, iar portbagajul e imens.

În cele din urmă, faptul că e o maşină sută la sută electrică e de asemenea un motiv întemeiat pentru a încerca un Tesla. Datorită faptului că nu produce emisii de dioxid de carbon, taxele vor fi mai iertătoare cu buzunarul proprietarului, deci se poate şi cu un pic de economie.

În concluzie, fie că-ţi plac maşinile electrice, fie că eşti genul clasic, Tesla e viitorul şi e aici să rămână. Singurul lucru care-i mai lipseşte e să zboare. Dar cu un inovator ca Elon Musk… nu se ştie niciodată.

Sursa imagine: Pixabay

 

Tudor
Tudor
Car addict. BMW Driver. Autonapoca.ro writer.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.