Optiuni in procesul de achizitionare a pieselor auto
18/07/2016
Programul Rabla 2016 a fost suplimentat cu 4000 de tichete
20/07/2016
Arata tot

[Interviu] Marius Costisor – 321 Rent a Car: „In ultima perioada se cauta masini mari, perfecte pentru familii numeroase sau grupuri”

În ultimii ani, piața închirierilor de mașini din Cluj-Napoca a simțit o creștere semnificativă. O contribuție importantă în acest sens a avut-o dezvoltarea accentuată a orașului, atât pe plan turistic, cât și în ceea ce privește mediul de afaceri. Acest lucru a dus la atragerea în zonă a unui număr mare de turiști și oameni de afaceri, care au nevoie de mijloace de transport sigure, comode și rapide. Fiind curioși de motivele pentru care oamenii închiriază mașini și care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia, am stat de vorbă cu Marius Costișor, managerul agenției 321RentaCar.

Cum a început businessul 321RentaCar, unde se află în prezent și unde vrea să ajungă?

În anul 2011 am început ca unic asociat și angajat în firmă, cu o singură mașină, un Ford Focus. În scurt timp am început să achiziționez și alte mașini în funcție de cerințele pieței. După un an am cooptat-o și pe soția mea în afacere, la început aceasta s-a axat mai mult pe partea juridică deoarece aceasta este specializarea ei, dar odată cu creșterea parcului auto, și implicit a sarcinilor, am ajuns să ne împărțim atribuțiile. În prezent suntem patru persoane care facem tot posibilul să oferim servicii de înaltă calitate pentru a avem clienți mulțumiți. În viitorul apropiat dorim să oferim clienților noștri, pe lângă serviciile de rent a car, și servicii de cazare chiar lângă aeroport. Mulți dintre clienții noștri vin și/sau pleacă cu avionul, iar multe dintre zboruri sunt noaptea, de aceea ne-am gândit să venim în sprijinul acestora și cu servicii de cazare, pe lângă cele de închirieri.

Cât de mare este flota auto de la 321RentaCar și ce tipuri de mașini sunt disponibile pentru închiriere?

Parcul auto este format din peste 60 de mașini din: clasa mică sau compactă, ca de exemplu Dacia Sandero, Ford Fiesta sau Skoda Fabia; din clasa medie compactă – cea mai solicitată clasă – care este reprezentată de autoturisme precum Dacia Logan, Ford Focus, Skoda Octavia, Renault Megane; din clasa medie avem autoturisme precum Ford Mondeo, VW Passat; din clasa universal all road sunt autoturisme ca Dacia Duster, Ford Kuga; iar clasa multivan este reprezentată de mașini cu 7 locuri, respectiv 8+1 locuri.

Care sunt cele mai mari avantaje ale unei mașini închiriate comparativ de orice alt mijloc de transport?

Avantajele unei mașini de închiriat sunt multe și diverse în funcție de necesitățile și prioritățile fiecărui client. Printre cele mai importante cred că se numără independența care ți-o oferă o mașină, fiind la dispoziția clientului 24/24 h, indiferent dacă dorește să călătorească în oraș sau în afara orașului. Un alt beneficiu de care trebuie să țină cont este costul redus al unei mașini de închiriat în detrimentul mașinii personale, acesta nu trebuie să aibă grija cheltuielilor ocazionate de service-ul autoturismului, plata asigurărilor, impozitelor și taxelor de drum, toate aceste taxe fiind în sarcina închiriatorului.

Oferta de mașini de închiriat este una bogată. Care sunt criteriile după care se alege o mașină de către clienții 321RentaCar ?

În general clienții caută mașini economice care să se comporte bine la drum, printre cele mai închiriate mașini fiind cele din clasa compactă, așa cum am spus și anterior, datorită faptului că sunt mașini spațioase și au un consum redus de combustibil. O categorie aparte, tot mai des întâlnită în ultima perioadă, este reprezentată de persoanele care solicită autoturisme mari de 8 + 1 locuri, acestea fiind perfecte pentru familii numeroase sau grupuri.

Care sunt cele mai fiabile mașini din punctul tău de vedere?

Dacia Logan și Ford Focus.

Care sunt problemele cele mai des întâlnite la mașinile de închiriat?

Nu cred ca există probleme întâlnite mai des la mașinile de închiriat față de mașinile personale. Noi verificăm toate mașinile după fiecare închiriere și încercăm astfel să prevenim orice problemă. Mașinile sunt în permanență în perfectă stare de funcționare deoarece siguranța clientului este pe primul loc pentru noi.

Cum poate cineva să închirieze o mașină de la voi? Care sunt pașii care trebuie urmați?

Orice persoană care are peste 24 de ani și deține un permis de conducere de minim 3 ani poate apela cu încredere la serviciile noastre de rent a car. Aceștia pot face o rezervare pe site-ul nostru www.321rentacar.ro sau direct la telefon. Clienții pot alege tipul de mașină preferat sau le putem recomanda noi un model anume, în funcție de necesitățile lor. Pe lângă închirierea mașinii dorite, oferim și o gamă variată de servicii adiționale precum: scaune auto pentru copii între 0-7 ani, GPS, telefon mobil, etc.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.