La ce sa te uiti cand cumperi o masina second hand

Conform statisticilor in Romania jumatate din masinile din parcul auto national, este format din masini second hand. Iata cateva informatii utile pe care orice cumparator ar trebui sa le stie cand isi cauta o masina second hand. Unele se aplica si in cazul vanzatorilor :

1. Martorul de check-engine

Cel mai intalnit martor de bord in cazul defectiunilor la motor este cel de check – engine. Unii producatori folosesc acest senzor pentru mai multe defectiuni, ce pot identificate doar la un control intr-un service autorizat. Nu credeti povestile samsarilor cum ca ar fi folosit benzina de proasta calitate si de aici aprinderea martorului. Daca se aprinde acest martor dupa ce ati pornit masina sau in timp ce mergeti cu ea, sunt sanse mari ca motorul sa aiba probleme mari si este de evitat o astfel de masina.

2. Kilometrajul masluit

O practica foarte intalnita printre samsarii de masini de la noi. Cat timp masina este in garantie, reviziile se fac la reprezentanta si nr de km este inregistrat in baza lor de date si la unele modele si pe cheie. Dupa aceasta perioada, care poate fi intre 3 si 5 ani, este foarte greu de aflat nr de km reali. Totusi daca stim cati km s-au facut in primii ani de folosinta si raportat la anii masinii, putem face o estimare. Oricum sa fiti constienti ca masinile aduse din Germania mai lasa cam 50 – 100 000 km la granita.

3. O masina ingrijita este un semn bun

Cand mergeti sa vedeti o masina in vederea achizitionarii, cereti proprietarului sa o spele inainte. Se vor observa cu usurinta zgarieturile de pe caroserie, elementele revopsite si starea reala a interiorului. Sunt persoane pasionate de masinile lor si le ingrijesc cum pot mai bine dar exista si persoane care folosesc vehiculele în scop utilitar şi le tratează mai rău ca pe un coş de gunoi.

Citeste continuare pe Campuscluj.ro.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.