Review Tester auto Carista: este sau nu mai bun decat OBDeleven?

Review Tester Auto Carista Este Sau Nu Mai Bun Decat Obdeleven

Masina nu mai este de foarte mult un lux pentru nimeni. Dimpotriva este o reala necesitate. Datorita ei ajungem acolo unde ne dorim atunci cand dorim. Cu toate acestea, masina se poate transforma intr-un mister, cel cu putin pentru persoane care nu au studii de mecanica auto.

Si cum in aceasta perioada extrem de dificila nu prea iti vine sa te duci la un service auto pentru o simpla diagnoza, am decis sa ne documentam despre testerele auto care te pot ajuta sa identifici eventualele probleme aparute la masina. Asa am aflat ca exista o gama variata de testere auto dintre care ai putea alege.

Doua dintre acestea sunt Carista si OBDEleven, despre care am vorbit in acest articol.

In cele ce urmeaza iti vom impartasi informatiile aflate in speranta ca acestea o sa te ajute daca nu ai experienta in mecanica auto. Iti vom vorbi despre avantajele si de dezavantajele testerului Carista, pretul acestuia, opiniile existente despre el și care sunt diferențele dintre Carista si concurentul sau OBDEleven.

Avantaje si dezavantaje ale testerului Carista  

Tester Auto Diagnoza Carista
Tester Auto Diagnoza Carista

Dupa cum am precizat si la inceputul articolului, masina se transforma uneori intr-un mister pentru multi dintre noi. Si de aceea am hotarat sa ne informam despre testerul care poate contribui la identificarea unei eventuale probleme la masina. Este destul stresant sa fii nevoit sa mergi la service pentru a diagnostica orice mica problema.   

Citeste si: Ghid complet: Cum sa alegi cel mai bun ulei de motor pentru masina ta diesel

Carista este testerul care ofera diagnoza, configurare si service prin intermediul unei aplicatii Android. Inainte de alegerea sa este bine sa se verifice daca acest tester este compatibil cu un anumit model  de masina. Pentru asta trebuie dat clic la categoria Masini Compatibile, apoi selectate marca, modelul si generatia. Ulterior se poate incepe sa se descopere avantajele si dezavantajele. Ca orice alt produs, si acest test ofera lucruri bune si mai putin bune.

In general, testerul Auto Carista poate reseta indicatorul de service pentru ulei, elibera frana de parcare electronica sau verifica numarului de utilizari a functiei Launch Control. Si se poate face acest lucru doar cu un singur clic. Toate acestea pot fi facute doar folosind aplicatia mobila de pe telefon sau tableta.

Testerul Auto Carista este compatibil cu toate masinile ce au port OBD2 ( recomandat dupa 2005).

De asemenea, se conecteaza foarte usor. Este compatibil cu mai multe aplicatii si ofera data precise.

Probleme frecvente cu Testerul Carista

Review Tester Auto Diagnoza Carista
Review Tester Auto Diagnoza Carista

Nu este insa totul roz cu acest tester. Nici nu ne asteptam sa fie. Se pare ca da eroare de conexiune la salvarea modificarilor in setari si are probleme de conexiune cu unele adaptoare.

Caracteristici standard (Se pot citi/sterge codurile OBDII uzuale)

Permite personalizarea masinii imbunatatindu-i optiunile electronice. De asemenea, permite testarea vehiculul pentru erori si stergerea orice defectiuni existente ale codului si testarea emisiilor.

Pentru asta trebuie folosit un adaptor OBD II care se conecteaza la portul OBD2 al masinii. Odata ce aplicatia Carista aduna date de pe vehicul cu adaptorul OBD II, acesta spune daca masina este lovita.

In lipsa unui adaptor OBD, se pot introduce datele manual, dar este mult mai simplu cu ajutorul adaptorului.

Caracteristici avansate (Se pot citi/sterge toate codurile specifice producatorului din toate ECU-urile vehiculului)

Printr-un OBDII avansat sunt accesibile mai multe module electronice ca in cazul celui standard. Este vorba de:

  • Transmisie;
  • Airbag;
  • Electronica centrala;
  • Frane/ABS;
  • Asistenta la parcare / sisteme directie
  • Multimedia etc.

Pareri diverse despre testerul auto Carista

O parte dintre cei care l-au cumparat si folosit au constat urmatoarele:

  • Se pot activa cu usurinta unele functii la Audi 4;
  • Functioneaza perfect, mai putin cu regenerarea filtrului de particule care nu exista optiunea in sistem desi se specifica ca are.
  • Este foarte bun pentru scoaterea sistemului de start/stop si pentru modificari minore. Necesita insa licenta pentru orice actiune in afara de o diagnoza generala.

Carista pret, variante si diferente fata de OBDeleven

Preturi Tester Diagnoza Auto Carista
Preturi Tester Diagnoza Auto Carista

Acum dupa ce am dezvăluit cateva dintre avantajele, dezvantajele si caracteristicile sale, vom vorbi despre preturile diferitelor variante ale acestui tester.

Intrand pe site-ul https://carista.ro, am aflat ca Diagnoza auto universala costa in momentul redactarii acestui articol – 149 lei. Insa, potrivit celor care deja l-au testat daca nu vrei doar o diagnoza generală, este nevoie de licenta.

Daca decizi sa-ti iei licenta poti activa o luna gratuit cu pachetul Pro inclus. In aceasta luna vei beneficia de verificare motor, citire/stergere erori motor, basic service, update soft gratuit, numar nelimitat de masini testate.

Citeste si: Cele mai bune aplicatii online de verificare istoric auto

O alta variata este sa achizitionezi un abonament Carista pe o luna care costa 49 lei. In acest caz vei beneficia de Pachetul Basic, diagnoza avansata, modificari parametri, personalizare, advanced service, update soft gratuit, numar nelimitat de masini testate, deschidere padele frana electronica, informatii ECU detaliate, regenerare filtru particule DPF (VAG).

Abonamentul Carista pe 3 luni la pachetul basic inclus costa 99, 99 lei si vei beneficia de aceleasi lucruri ca cele precizate anterior. Daca vrei licenta anuala va trebui sa platesti 249 lei.

Intra aici pentru a vedea preturile.

Carista versus OBDeleven

Care sunt diferentele dintre Carista si concurentul sau OBDeleven? Nu este o întrebare la care se poate raspunde usor. Depinde atat de ceea ce iti doresti sa faci, cat si de nivelul de abilitati de codare.

Carista este o aplicatie care iti permite să activezi sau sa dezactivezi o varietate de optiuni, in functie de cum este echipata masina ( ce module optionale are). Interfata este in mod deliberat simplista si nu permite codarea manuala.

Carista Versus Obdeleven
Carista Versus Obdeleven

OBDEleven este un tester usor diferit si este un pic hibrid. Cei care l-au incercat sunt de parere ca este cam la jumatatea drumului intre Carista și programul VCDS complet. Este un sistem Android, deci este nevoie de un telefon sau tableta Android. Se poate utiliza pentru a face majoritatea (daca nu toate) lucrurile pe care le face Carista. Permite chiar și codarea manuala. Desi îi lipseste interfata mai intuitiva si elegantă a VCDS, functioneaza bine.

Ambele functioneaza pe baza aplicatiei OBDII si au cam acelasi pret. Nu sunt nici cele mai ieftine, nici cele mai scumpe optiuni.

Modelul de tarifare a software-ului Carista este usor diferit. Dupa cum am spus cand am vorbit de pret, exista 3 variate de pret pentru licenta Carista (anuala, abonament de 1 luna, abonament de 3 luni). Unele caracteristici ale aplicatiei Carista sunt gratuite, acelasi lucru este valabil si pentru OBDeleven.

Cei care au creat Carista au vrut sa ofere o aplicatie usor de folosit. Unii utilizatori cred că OBDeleven este mai complet, deoarece pare mai „complex”. Dar nu trebuie echivalata complexitatea cu functionalitatea.

OBDeleven este asociat cu reglarea VW / VAG si are o baza puternica de utilizatori VW, în special Golf. OBDeleven ofera „codare de lunga durata” gratuita si un sistem bazat pe credite pentru optiuni avansate.

Carista a incheiat parteneriate cu diverse alte aplicatii. Pentru un cumparator, asta inseamna o selectie mai larga de instrumente din ansamblul de instrumente.

Speram ca ceea ce ti-am dezvaluit sa te ajute sa iei cea mai buna decizie pentru binele masinii tale. Ce spui, alegi sa identifici singur problemele masinii tale?

Intra pe https://carista.ro si codeaza singur tot ce tine de masina ta.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.