Tot ce trebuie sa stiti despre uleiul pentru compresor
01/07/2016
Acte necesare pentru inscrierea la scoala de soferi
08/07/2016
Arata tot

Sfaturi pentru soferi in Cluj-Napoca

Șofatul este una dintre cele mai plăcute activități pentru multe persoane, mai ales atunci când călătorești pe distanțe mai mari sau poți conduce în oraș fără griji. Însă, atunci când locuiești într-o metropolă, așa cum este Cluj-Napoca – unul dintre cele mai mari mai aglomerate orașe din țara noastră – condusul îți poate da numeroasă bătăi de cap. Fie că vorbim despre blocajele în trafic sau lipsa unui mijloc de transport, există câteva elemente de care poți ține cont pentru a evita astfel de evenimente neplăcute. Iată care sunt acestea:

Evită orele de vârf

Nimic nu poate fi mai enervant dimineața decât să fi blocat în trafic, în special atunci când te grăbești să ajungi la o întâlnire de afaceri sau la o ședință. Dacă obișnuiești să mergi la serviciu cu mașina și ai un program flexibil, atunci poți încerca să eviți să pornești spre serviciu în orele de vârf. Astfel, dimineața, încearcă să eviți intervalul orar 5.30 – 8.30, iar după amiaza, intervalul orar 16.30 – 18.00.

Caută rute alternative

Dacă nu ai un program flexibil și nu poți evita orele de vârf din oraș, încearcă să găsești câteva rute alternative prin care poți ajunge într-un timp relativ scut la serviciu. Dacă ești cu mașina, pentru a-ți fi mai ușor îți recomand să folosești un GPS pe care să setezi cele mai scurte rute de acasă spre serviciu și să le testezi timp de câteva zile. Încearcă să faci acest lucru și atunci când în oraș este fluxul obișnuit de circulație, dar și atunci când afară plouă sau e vreme urâtă, pentru că atunci oamenii preferă să circule cu mașinile personale, în detrimentul mijloacelor de transport în comun, ceea ce face ca orașul să fie mult mai aglomerat decât de obicei.

Caută mijloace de transport alternative

În cazul în care nu locuiești în Cluj-Napoca și te afli aici în interes de serviciu, pe lângă cazare, trebuie să te gândești și la un mijloc de transport pentru perioada în care vei sta aici. Astfel, dacă trebuie să participi la diferite ședințe sau întâlniri în diferite locații sau dacă ești în deplasare de serviciu într-un parc industrial de lângă oraș, poți închiria o mașină pentru câteva zile. Fie că o plătești tu sau îți este decontată de către compania pentru care lucrezi, aceasta este o alternativă mult mai economică decât să mergi cu taxiul. În Cluj-Napoca există numeroase agenții rent a car, una dintre ele fiind și ecoRent – firma Cluj, care închiriază diferite modele de mașini la prețuri accesibile.

În concluzie, indiferent de motivul pentru care ai nevoie să te deplasezi cu mașina prin oraș, încearcă să eviți orele de vârf, să îți găsești rute alternative de a ajunge la destinația dorită și alege mijlocul de transport potrivit pentru tine, în cazul în care te afli în Cluj-Napoca în interes de serviciu. Încearcă să ți cont de aceste sfaturi pentru a avea o experiență cât mai plăcută ca și șofer în oraș.

Sursă foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.