Solutie propusa de Primaria Cluj pentru soferi : tichet de parcare si bilet de autobuz pana in centru cu 1 leu

Primăria din Cluj lucreaza la o solutie pentru traficul aglomeratie din oras: parcare cu doar 1 leu care include si un bilet de transport către centru.

Şoferii îşi pot lăsa maşinile în cele două parcări aflate în apropierea centrului oraşului, la subsolul stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente, unde sunt disponibile 700 de locuri. Avantajul major este financiar, tarifele de parcare sunt de două ori mai mici decât în centrul oraşului.

Interesul este de a scoate cât mai multe maşini din zona centrală. Dacă te duci şi parchezi la Sala Polivalentă sau la Stadion şi ai treabă la Tribunal, Camera de Comerţ, în baza tichetului acela de parcare să poţi folosi mijloacele de transport în comun”, a spus Dorin Bota, consilier local.

Avem tarife şi pe zi, un leu pe oră şi pe intervalul de noapte, 2 lei pentru întreaga noapte şi abonament 15 lei pe toată luna. Parcarea este păzită, are camere de supravegheat”, a spus Radu Raţiu, administrator al Cluj Arena pentru Digi24 Cluj – Napoca.

Modelul funcţionează la Amsterdam şi Londra. El ar putea funcţiona şi la Cluj din 2015. Un singur detaliu mai rămâne: înfiinţarea unei linii de transport în comun care să lege parcările de la periferie cu centrul oraşului.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.