Vehiculele electrice devin mai ieftine, în ciuda pachetelor de baterii scumpe

Vehiculele Electrice Devin Mai Ieftine, în Ciuda Pachetelor De Baterii Scumpe

În ciuda faptului că mașinile electrice nu mai sunt ceva fundamental nou, popularitatea lor este acum în creștere, deși costul bateriilor crește treptat. Mulți producători de automobile au abandonat deja producția de mașini cu motoare cu ardere internă în favoarea unor mașini electrice mai ecologice. Iar cererea tot mai mare de mașini electrice nu este determinată doar de considerente de mediu, ci și de faptul că acestea devin din ce în ce mai accesibile de la an la an. În timp ce costul mediu al unei mașini electrice este de 64.000 de euro, Chevrolet Equinox EV va fi în curând pus în vânzare la jumătate din preț. În ciuda utilizării componentelor scumpe, General Motors a reușit să reducă semnificativ costurile de producție ale SUV-ului, făcându-l astfel mult mai accesibil pentru consumatorii finali.

Obținerea unui preț mai mic, fără a compromite caracteristicile importante, cum ar fi capacitatea de autonomie a vehiculului, este un motiv important pentru popularitatea vehiculelor electrice. Dacă Chevrolet Equinox EV se dovedește a fi la fel de elegant, confortabil și spațios ca rivalii săi echipați cu un motor cu ardere internă, s-ar putea dovedi popular, spun analiștii. Cu toate acestea, prețul de aproximativ 30.000 de euro al noii mașini electrice este doar o estimare. Iar când vine vorba de prețurile oferite de GM, este ca și cum ai juca la ruletă într-un live casino online , unde nu știi niciodată care va fi rezultatul final. Totuși, există toate motivele să credem că Chevrolet Equinox EV ar putea deveni cel mai ieftin SUV echipat cu un motor electric.

SUV Electric care costă doar puțin mai mult decât concurenții cu motoare cu combustie

Dacă luăm cel mai popular SUV, primul lucru care ne vine în minte este Toyota RAV4, cea mai bine vândută mașină din multe țări și disponibilă la 27.500 de euro. Deci, Equinox EV poate costa doar puțin mai mult decât RAV4, având în același timp toate avantajele unei mașini electrice. Potrivit președintelui LMC Automotive, noul Chevrolet e-car ar putea fi o opțiune ideală pentru diferite categorii de consumatori, deoarece este destul de spațios și bun de condus.

Dependența prețului mașinii electrice de capacitatea de autonomie

În urmă cu câțiva ani, mașinile electrice erau accesibile doar pentru cei bogați și înstăriți, deoarece costau de două ori mai mult decât mașinile pe benzină sau diesel. Chiar numită cea mai ieftină mașină electrică, Tesla Model 3 costă în jur de 50.000 de euro, ceea ce înseamnă mulți bani pentru mulți oameni. Pentru a cumpăra Tesla Model X, un SUV mai mare, trebuie să plătiți suma incredibilă de 120.000 de euro. Printre mașinile electrice existente care sunt vândute la prețuri sub 30.000 de euro se numără modelele compacte Nissan Leaf și Chevrolet Bolt, care nu au o autonomie prea mare. Dacă doriți ceva mai spațios și mai fiabil, cum ar fi Kia Niro EV, Hyundai Ioniq 5 sau Tesla Model 3, atunci bugetul dvs. minim de achiziție ar trebui să fie de la 40.000 de euro.

Principalul motiv al prețului ridicat al mașinilor electrice este reprezentat de costul bateriilor care conțin minerale precum litiu, cupru, cobalt și nichel. Având în vedere numărul limitat de situri de extracție pentru aceste minerale și cererea tot mai mare de automobile electrice, costul de producție a bateriilor a crescut vertiginos în ultimii ani. Cu toate acestea, prin introducerea de stimulente fiscale din partea guvernului, este posibil ca vehiculele electrice să fie mult mai accesibile pentru consumatorii obișnuiți. 

Principalele avantaje ale lui Equinox EV față de omologii săi pe benzină

Potrivit vicepreședintelui de marketing al Chevrolet, noul SUV electric are o caroserie puțin mai lată și mai scurtă decât versiunile pe benzină ale aceluiași vehicul. Datorită noilor metode de ambalare, producătorul auto a reușit să atingă niveluri de confort și spațiu comparabile cu cele ale rivalilor cu motor pe benzină. De asemenea, comerciantul crede că mulți clienți vor prefera versiunea electrică a SUV-ului, deoarece este doar marginal mai scumpă decât cea pe benzină. La rândul său, CEO-ul General Motors a declarat că modelul Equinox EV este un alt pas pentru ca firma să depășească Tesla și să devină cel mai mare producător de mașini electrice din SUA până în 2025. Este posibil ca Equinox EV să devină un fel de impuls pentru distribuția în masă a vehiculelor electrice în SUA și în multe alte țări din întreaga lume.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.