Motoare de evitat de la grupul BMW
13/06/2016
Motoare de evitat de la Opel
14/06/2016
Arata tot

4 mijloace de transport pentru a te intoarce in tara din strainatate

A venit vara, așa că majoritatea românilor care lucrează sau studiază în țări străine, precum Spania, intră în concediu sau în vacanță. Cei mai mulți dintre aceștia preferă să se întoarcă, cel puțin pentru câteva zile, în România pentru a-și vizita rudele și prietenii pe care nu i-au mai văzut peste an. Iar pentru că aceștia provin din toate zonele țării, au nevoie de mijloace de transport care să îi ducă la destinație fără prea multe escale. Dacă și tu te numeri printre cei care se întorc în țară pentru concediu, îți prezint patru mijloace de transport cu care vei putea ajunge la destinație.

Avionul

Majoritatea românilor plecați în străinătate preferă să se întoarcă în țară cu avionul. Acesta este cel mai rapid mijloc de transport, fiind ideal pentru cei care nu au prea multe zile de concediu motiv pentru care preferă să le petreacă cu cei dragi, decât pe drum. Însă rapiditatea are un preț mai ridicat, mai ales dacă biletele nu au fost cumpărate din timp.

Dacă preferi să te întorci în țară cu avionul și locuiești în Transilvania, atunci poți opta să aterizezi pe Aeroportul din Cluj, acesta având curse regulate spre numeroase țări europene printre care se numără și Spania. În plus, în cazul în care de aici trebuie să ajungi e într-o altă localitate, în Cluj vei găsi mijloace de transport  cu care să mergi de la aeroport la destinația finală. De exemplu, ai putea căuta din timp oferte de mașini de închiriat Cluj pentru românii din Spania. Avantajul este că vei putea folosi mașina și pe parcursul concediului.

Autocarul

Un alt mijloc de transport la care poți apela pentru a te întoarce în țară este autocarul. Dacă preferi acest transport trebuie să iei în considerare faptul că durata drumului va fi mai lungă și călătoria mai obositoare și mai incomodă. De asemenea, autocarul te limitează și la numărul și dimensiunea bagajelor așa că, dacă vrei să aduci câteva cadouri în țară, asigură-te că acesta are o remorcă pentru transportat bagaje. Avantajul autocarului este că te poate lăsa chiar la destinația finală sau mult mai aproape de aceasta, iar acolo să te aștepte cineva.

Trenul

În cazul în care ai mai multe zile de concediul, poți să te întorci în țară cu trenul. E adevărat că până în țară va trebui să îl schimbi de câteva ori, însă poți transforma această călătorie într-o excursie prin Europa, cu destinația finală România. Ar fi distractivă o astfel de călătorie împreună cu câțiva prieteni, nu-i așa?

Avantajul transportului cu trenul este că, în comparație cu autocarul este mult mai comod, trenurile internaționale având inclusiv vagoane de luat masa și cușete (vagoane de dormit) pentru două sau patru persoane, plus alte facilități cum ar fi baie sau internet wireless. Mai mult, poți cumpăra bilete care să fie valabile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dacă vrei să încerci această variantă, îți recomand să te interesezi din timp de rutele prin care poți ajunge în țară și să îți faci un plan, astfel încât să poți rămâne pentru o zi-două în fiecare dintre orașele de escală pentru a le vizita, iar la întoarcere alege o altă rută și procedează la fel.

Mașina personală

Nu în ultimul rând, un alt mijloc de transport comod și rapid este mașina personală. Avantajele mașinii sunt acelea că poți călători cu cine îți dorești, nu ești la fel de limitat la bagaje ca și în cazul celorlalte mijloace de transport și poți merge în ritmul tău, cu câte opriri vrei și pe un itinerariu personalizat. Pe de altă parte, călătoria va dura la fel de mult ca și cu autocarul, iar dacă tu ești singurul șofer din mașină aceasta va fi și foarte obositoare.

Tu care dintre mijloacele de transport prezentate le preferi pentru a te întoarce în țară din străinătate?

Sursă foto: © Abidal | Dreamstime.com

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.