Probleme des intalnite la VW Passat B5 (1996 – 2005)
07/12/2017
Top ceasuri pentru pasionatii de masini
08/01/2018
Arata tot

Care sunt criteriile de alegere a unei companii rent a car la ale carei servicii sa apelezi

Piata companiilor de inchiriere a masinilor s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp. Pe Internet se gasesc numeroase anunturi care imbie clientii sa inchiriereze masini, insa indicat este sa nu se opteze pentru varianta care indica imperativ “Inchiriaza de aici o masina!”. Ofertele trebuie studiate si analizate. Astfel, clientii vor putea alege ce li se potriveste mai bine, atat financiar, cat si ca tip de masina. Iata cateva criterii foarte importante de alegere a unei companii de tipul rent a car:

Tipurile de masini puse la dispozitie de firma de inchirieri

Companiile de inchirieri auto dispun de numeroase tipuri de masini pe care le pun la dispozitia clientilor: autoturisme de mari dimensiuni, ideale pentru drumuri lungi, mai ales catre munte sau pe timp de iarna, autoturisme de lux, perfecte pentru vizitele partenerilor straini sau masini mici, care pot fi inchiriate de persoanele care vor doar sa se deplaseze in oras.

Calitatea serviciilor oferite

Inchirierea unei masini se poate face prin rezervare telefonica sau prin completarea unui formular online. In general, oamenii prefera sa sune direct la compania de inchirieri, pentru ca astfel pot cere sfaturi, indicatii, sugestii care sa ii ajute sa ia decizia cea mai buna referitoare la inchirierea unei masini. Serviciul oferit clientilor conteaza foarte mult, intrucat o persoana care le vorbeste calm si care dedica timp pentru a explica avantajele inchirierii unei masini are mai multe sanse sa convinga un client in privinta unei alegeri, comparativ cu angajatii firmelor de inchirieri care prefera sa “scape” mai repede de clienti.

Preturi competitive

Numarul companiilor care inchiriaza masini este destul de mare, iar preturile sunt multe si diverse. Indicat este ca un client sa studieze preturile de la mai multe firme, pentru a alege ceea ce considera ca este mai bun pentru el. Raportul calitate-pret este important intrucat clientii isi doresc sa inchirieze masini bune, dar care sa aiba preturi acceptabile si care sa se incadreze in bugetul lor.

Citeste si: 5 idei de cadouri pentru pasionatii de masini

Perioada minima de inchiriere

Inainte de a opta pentru o anumita firma de inchirieri auto, clientii trebuie sa studieze conditiile impuse prin contract. Un element important este perioada minima de inchiriere. Aceasta poate fi diferita de la o firma la alta.

Seriozitate si calitate

Clientii care au incercat deja masinile inchiriate de la o anumita firma si au fost multumiti, vor tinde pe viitor sa apeleze la aceeasi companie. Calitatea masinilor oferite, impreuna cu seriozitatea personalului de la firma de inchirieri sunt doua elemente care ajuta la conturarea unei imagini bune a companiei. Astfel, clientii capata incredere intr-o anumita firma si le va fi mai usor cu alte ocazii sa inchirieze din acelasi loc, in detrimentul optarii pentru o firma noua, despre care nu stiu aproape nimic.

Paleta de oferte pentru inchirieri masini trebuie studiata bine de clienti, inainte ca acestia sa faca o alegere. Evitati sa inchiriati un autoturism de la prima firma pe care o vedeti: s-ar putea sa gasiti variante mult mai bune!

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.