De ce sa mergi in excursie prin tara cu o masina inchiriata

Vara a venit deja și în curând începe și sezonul concediilor. Probabil că unii români și-au ales deja o destinație de vacanță în străinătate, iar alții au preferat ca în această vară să facă o excursie prin România, mai ales dacă în restul anului locuiesc într-o altă țară. România are multe obiective turistice foarte frumoase, așa că, dacă nu ai apucat să o vizitezi pentru că te-ai stabilit de câțiva ani în afară, îți recomand să îți inviți câțiva prieteni străini și să o vizitați împreună. Iar pentru transport, poți opta pentru o mașină închiriată. Iată câteva motive pentru care să faci acest lucru:

Ai flexibilitate

O mașină închiriată îți oferă flexibilitatea de care ai nevoie pe tot parcursul excursiei. Comparativ cu alte mijloace de transport, aceasta îți oferă mai mult spațiu pentru bagaje, este mai comodă și mai sigură și, cel mai important, îți permite să călătorești cu cine vrei tu. De asemenea, astfel nu va trebui să vii cu propria mașină în țară, condusul până în România putând fi destul de obositor. În schimb, te poți întoarce cu avionul și să aterizezi, de exemplu, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, iar de aici să închiriezi o mașină, chiar de acolo.

Economisești bani

Poate că nu crezi, dar uneori o mașină închiriată te poate costa mai puțini bani decât mașina personală sau alt mijloc de transport. În primul rând, este mai ieftin să te plimbi prin țară cu o mașină închiriată în România, decât să vii cu mașina personală din străinătate pentru că, pe lângă combustibil, te costă și revizia ei și toate taxele de drum, plus toate cheltuielile în cazul în care se strică ceva pe drum. Cu o mașină închiriată poți scăpa de aceste bătăi de cap. În plus, dacă plecați în excursie în grup, puteți împărți cheltuielile de închiriere.

Călătorești în ritmul tău

Uneori, atunci când ajungem într-un loc care ne impresionează, ne dorim să mai rămânem puțin acolo. Cel mai plăcut lucru atunci când călătorești cu mașina, închiriată sau nu, este că îți permite să călătorești în ritmul tău, indiferent dacă excursia ta durează cinci zile sau două săptămâni. Astfel, tu și prietenii tăi vă puteți face singuri programul de călătorie, fără să depindeți de orarul strict al mijloacelor de transport în comun (tren sau autocar) sau puteți face exact atâtea opriri câte vreți.

Poți ajunge în orice loc vrei

O mașină îți permite să ajungi în orice loc dorești, chiar și în cele în care nu circulă mijloacele de transport în comun. Astfel, poți să te oprești câteva zile în Transilvania, unde poți vizita Clujul, Brașovul sau Sibiul și împrejurimile lor, după care să traversezi munții pe Transfăgărășan și să vizitezi sudul țării, Herculanele, Orșova și Cazanele Dunării fiind doar câteva dintre obiectivele turistice care merită văzute. De aici, te poți îndrepta spre Capitală, unde îți recomand să faci o mică oprire, apoi spre Marea Neagră și Delta Dunării. Dacă ai un plan în minte, îți recomand să însemnezi pe o hartă traseul excursiei tale, pentru a vedea la sfârșit în câte locuri ai reușit să ajungi.

Sursă foto: © Notorious91 | Dreamstime.com

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.