Ford inchide o fabrica de motoare din Marea Britanie

Constructorul american a confirmat că va închide uzina de motoare din localitatea britanică Bridgend până în septembrie 2020.

Uzina are o capacitate de producție de 750.000 de motoare pe an, însă Ford a anunțat că producția de unități AJ-V8 pentru Jaguar Land Rover va fi mutată la alta uzină, în timp ce cererea globală pentru motorul EcoBoost de 1.5 litri care echipează modele precum Fiesta ST și Focus este în continuă scădere.

Oficialii Ford susțin astfel că decizia nu are nicio legătură cu Brexit, însă 1.700 de angajați își vor pierde locul de muncă. În plus, Stuart Rowley, președintele Ford Europa, a admis că Ford ar putea reevalua anumite uzine din Marea Britanie în cazul unei ieșiri din Uniunea Europeană fără un acord cu privire la taxele vamale.

Citeste si:Cum alegi un carlig de remorcare potrivit pentru masina ta?

Anterior, Ford a anunțat eliminarea din producție a modelelor C-Max și Grand C-Max de la uzina Saarlouis (Germania), a redus programul de lucru la uzina din Valencia (Spania) și a închis trei uzine din Rusia și o uzină de cutii de viteze din Bordeaux (Franța).

În ciuda acestor restrângeri de activitate, uzina de la Craiova nu va fi afectată de măsuri similare, mai ales că americanii vor produce aici noul SUV Ford Puma începând din a doua jumătate a acestui an. Ford va rămâne prezentă în Marea Britanie prin uzina de motoare diesel de la Dagenham și uzină de cutii de viteze de la Merseyside.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.