Mașinile cu volan pe dreapta nu mai pot fi omologate în România de la 1 ianuarie 2021

Mașinile Cu Volan Pe Dreapta Nu Mai Pot Fi Omologate în România De La 1 Ianuarie 2021

Din cauza Brexitului, mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie NU vor mai putea fi omologate în România incepand cu 1 ianuarie 2021. Deoarece Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană, certificatul emis acolo nu mai este valabil. Mașinile cu volan pe dreapta vor primi certificat doar dacă volanul va fi mutat pe partea stângă.

Noua reglementare nu se aplica soferilor care au inmatriculat deja masini aduse din Marea Britanie. Totuşi, dacă vor face modificări importante înscrise în cartea de identitatea a vehiculului, atunci, pentru a fi omologată maşina, vor trebui să schimbe postul de conducere pe partea stângă.

Citeste si: Am testat OBDeleven Next Gen și cred că este cel mai performant tester de diagnoză auto pentru automobilele din grupul VAG, la ora actuală!

Mașinile aduse din Malta sau Cipru, unde se circulă de asemenea pe partea stângă, vor putea fi omologate în continuare în România, fără a fi modificate, pentru că aceste două țări fac parte din Uniunea Europeană.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.