Propunere: Verificarea asigurarilor RCA pe camerele pe care se verifică rovinieta

Oficialii ASF și ai Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) vor porni discuții pentru găsirea unor soluții tehnice de interconectare a bazelor de date care să permită depistarea șoferilor fără RCA odată cu citirea numerelor mașinilor și a lipsei rovinietelor pe camerele Companiei de Drumuri, a declarat marți Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, responsabil de sectorul asigurărilor.

Pe zona de RCA, este o idee pe care am preluat-o, dar care este interesantă, respectiv să încercăm să vedem în ce măsură se poate realiza tehnic, astfel încât odată cu citirea numerelor mașinilor și a lipsei rovinietelor, să se facă o potrivire între bazele de date, astfel încât să se vadă și dacă lipsește RCA.„, a declarat marți Cristian Roșu, vicepreședinte ASF responsabil de sectorul asigurărilor, în cadrul unui eveniment realizat de Institutul de Studii Financiare și DC Media Group.

Citeste si: Unde sunt amplasate camerele fixe de control Rovinieta

Prezent la eveniment, Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a precizat că din punct de vedere tehnic această soluție s-ar putea implementa, dar că provocările sunt mai multe.

Tehnic se poate, există însa multe sensibilități în zona supravegherii.„, a spus Narcis Neaga, directorul general al CNAIR.

Acesta a precizat că în în citirea datelor privind lipsa rovinietelor mai sunt implicate și baza de date a Poliției, dar si STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) pe partea de comunicații.

„Se poate încheia un protocol cu asigurătorii, însă unul care să acopere sensibilitățile legate de supraveghere. Spre exemplu, a apărut recent în spațiul public informația că ar exista un protocol cu Poliția astfel încât să poată identifica pe cei care depășesc viteza legală, ceea ce nu e adevărat.”, a spus Narcis Neaga.

Vicepreședintele ASF a amintit faptul că există acum o nouă bază de date cu polițele RCA, numită AIDA, gestionată de Biroul Asiguratorilor auto (BAAR), și că ar exista în prezent o convenție de colaborare între Poliție, STS și BAAR.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.