Volkswagen si Ford se aliaza din 2022

Volkswagen şi Ford Motor au decis formarea unei alianţe pentru fabricarea de vehicule comerciale şi pickup-uri şi analizează dezvoltarea în comun a tehnologiei de automobile electrice şi autonome.

Cei doi mari producători auto au anunţat parteneriatul la salonul auto de la Detroit. Alianţa, care va debuta în 2022 cu vânzarea de vehicule comerciale van şi pickup-uri de dimensiuni medii, nu va implica o fuziune sau un schimb de participaţii.

Compania americană va proiecta şi va construi pickup-uri de dimeniuni medii pentru ambele companii, a anunţat Volkswagen. Oficiali ai Ford au spus că pickup-urile VW vor fi disponibile iniţial în America de Sud, Europa şi Africa.

Citeste si: Top 10 cele mai valoroase branduri auto din lume

Ford va proiecta şi va construi vehicule comerciale van pentru clienţi europeni, în timp ce VW va dezvolta şi va construi un model van de oraş. Vehicule van ar putea fi produse la fabrica Ford din Turcia, potrivit VW.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.