Servicii de transport la un alt nivel – HCSpedition
07/01/2019
Volkswagen si Ford se aliaza din 2022
16/01/2019
Arata tot

[VIDEO] Test Michelin: anvelope noi buget versus anvelope premium uzate. Care sunt mai bune?

Michelin a analizat într-un test comparativ 24 de anvelope de calitate și de buget, subliniind performanțele acestora în stare nouă și uzată. Iata concluziile testului:

Uzura anvelopei nu este neapărat un indicator al performanțelor acesteia

Prima anvelopă a fost una nouă de buget, în timp ce al doilea set montat a fost o anvelopă clasificată în zona medie de preț cu calea de rulată uzată artificial (adâncimea canelurilor măsura doi milimetri).

Viteza maximă cu care s-a rulat cu anvelopa nouă de buget a fost de 60 de km/h, în timp ce cu anvelopa uzată mid-range s-a putut atinge o viteză maxima de 62 km/h. Concluzia acestui test este una simplă: în general, o anvelopă de calitate vă va oferi performanțe mai bune decât una ieftină pe toată durata vieții sale atât timp cât uzura se află în parametrii legali.

Compoziția anvelopei face diferența

Testul a fost efectuat cu 2 anvelope uzate montate pe două exemplare VW Golf identice. Uzura căii de rulare a fost grefată artificial prin eliminarea a 5-6 milimetri din talpa celor două anvelope: una de buget, cealaltă dintr-o zonă medie de preț.

Scopul acestui al doilea exercițiu a fost acela de a sublinia diferențele între distanțele de frânare pe suprafață udă în aceleași condiții dinamice.

După o serie de frânări de urgență de la 90 km/h pe circuitul de testare, rezultatul a fost unul clar: mașina echipată cu anvelopele mid-range a reușit să frâneze în medie cu 4 metri mai devreme decât cea echipată cu anvelope de buget. În timp ce prima a reușit să se oprească pe o distanță care a variat între 46 și 51 de metri, anvelopa de calitate mai slabă a reușit același lucru pe o plajă care a variat între 50 și 55 de metri.

Citeste si: De unde cumparam anvelope online?

Altfel spus, compoziția și calitatea anvelopei este mai importantă decât adâncimea căii de rulare: în urma testelor, a reieșit faptul că anvelopele cu performanțe bune își vor păstra mare parte dintre caracteristici chiar și spre finalul vieții. O anvelopă nouă de buget s-a comportat mai slab decât o anvelopă uzată mid-range, lucru pe care nu-l vei răgăsi în niciun tabel și pe nicio etichetă oferite de producătorii de anvelope.

O anvelopă uzată oferă mai multe beneficii mediului înconjurător și bugetului

Deși pare ciudat la prima vedere ca un producător de anvelope să ofere informații de acest tip, inginerii Michelin au demonstrat cu cifre că o anvelopă uzată în limitele legale oferă o serie de avantaje ecologice și de buget în raport cu o anvelopă nouă.

Citeste si: Rezistenta la rulare si clase de consum la anvelope

În primul rând, rezistența la rulare va fi mai scăzută, iar din acest lucru rezultă un consum de carburant mai mic, ceea ce înseamnă că pe termen lung perioada în care mașina este încălțată cu anvelopele uzate vei reuși să scazi din costurile de alimentare. În același context, emisiile de CO2 sunt mai reduse, iar confortul acustic al mașinii crește deoarece zgomotul la rulare este mai puțin deranjant.

VIDEO

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.