Acte necesare pentru ITP – Inspectia Tehnica Periodica
05/02/2018
Statiile CB – caracteristici si specificatii de indeplinit
09/03/2018
Arata tot

Reglementari noi si acte necesare Rabla 2018

Daca vrei sa achizitionezi o masina prin programul Rabla 2018, trebuie sa stii ca vor exista unele modificari fata de anul trecut.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a declarat că Programul Rabla 2018 va fi lansat în luna martie, cu două modificări majore, față de 2017.

Conform noilor reglementări, mașina care trebuie casată în vederea obținerii voucherului trebuie să aibă ITP valabil la data casării.

“La momentul actual, sunt în discuție introducerea unor criterii suplimentare, ca și noutăți față de ediția de anul trecut, respectiv în cadrul Programului Rabla să se introducă obligativitatea ca autovehiculul uzat care urmează să fie casat să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică valabilă la data casării”, a precizat președintele AFM, Cornel Brezuică.

“Motivul care a dus la luarea acestei decizii a fost că vrem să scoatem aceste maşini din circulaţie, nu doar din Parcul Auto Naţional. Dacă nu au ITP, nu funcţionează. Mai ales că, după noile reglementări, dacă nu ai ITP îţi suspendă înmatricularea. Deci, este normal să scoţi din circulaţie o maşină care nu are Inspecţia Tehnică”, a explicat directorul AFM.

Citeste si: Top masini noi sub 12 000 euro prin programul Rabla 2018

A doua modificare importanta se refera la Rabla Plus: “Pentru Programul Rabla Plus se discută introducerea obligativității ca persoana care achiziționează un autovehicul electric în cadrul programului să nu îl înstrăineze într-o perioadă de cel puțin un an”, a continuat Brezuică.

Pana se va ajunge la o forma finala, iata ce acte ai nevoie pentru a te inscrie la Rabla 2018:

  • actul de identitate al solicitantului şi după caz, al proprietarului rablei care a cedat prima de casare;
  • certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, în original şi copie legalizată;
  • cartea de identitate a autovehiculului uzat, în original şi copie legalizată;
  • certificatul de atestare fiscală (în original), din care rezultă că nu există restanţe către bugetul local, emis de către autoritatea publică locală (primărie); în cazul cesiunii primei de casare, este necesar şi un certificat de atestare fiscală emis pentru proprietar;
  • declaraţie pe proprie răspundere, prin care solicitantul se angajează să cumpere o maşina nouă de la dealer.

După ce primeşte aceste documente, dealerul auto eliberează nota de înscriere, după care începe procedura de casare a rablei.

În termen de 30 de zile de la obţinerea notei de înscriere, cei interesaţi trebuie să caseze maşina veche şi să depună dosarul complet la dealer.

Citeste si: Modificari privind ITP-ul din 2018

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.