Top 3 cele mai sigure masini din 2018 conform Euro NCAP

Organizatia Euro NCAP, care efectueaza teste de siguranta pentru industria auto, a publicat un clasament al celor mai sigure masini testate in 2018. In total au fost testate 23 de modele pe parcursul anului.

Cele mai sigure masini din 2018 sunt:

  1. Mercedes-Benz Clasa A

Noua generație Clasa A a fost evaluată în luna octombrie și a impresionat prin rezultatele excelente obținute în cadrul testelor, cu calificative mai mari de 90% atât pentru adulți și copii, cât și pentru pietoni și alte tipuri de utilizatori ai drumurilor. În cazul testului pentru sisteme de siguranță, compactă germană a obținut un calificativ de 75%.

2. Lexus ES

Evaluat tot în octombrie, noul Lexus ES a primit un calificativ de 90% pentru protecția adulților și pietonilor, în timp ce protecția copiilor a fost ușor mai modestă, de 87%, fără însă că Euro NCAP să menționeze în raport deficiențe importante la acest capitol. În cazul sistemelor de siguranță, modelul a obținut un calificativ de 77%.

3. Hyundai Nexo

Modelul electric alimentat cu hidrogen Hyundai Nexo a fost desemnat cel mai sigur model off-road de mari dimensiuni. La momentul testului, Euro NCAP a lăudat performanța lui Hyundai Nexo de a obține 5 stele în contextul sistemului de propulsie alimentat cu hidrogen, iar modelul a obținut calificative de 94% și 87% pentru protecția adulților și a copiilor.

Citeste si: Tu stii cat de sigur este scaunul auto pentru copilul tau?

În schimb, pentru protecția pietonilor, Nexo a primit doar 67%, însă singura mențiune negativă apare în dreptul pelvisului, pentru care protecția este slabă. În cazul sistemelor de asistență, Nexo a obținut 80%.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.