3 lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce ai terminat cursurile scolii de soferi

Profesionalismul scolilor de soferi din Romania este discutabil. Pe de o parte exista scoli de soferi care sunt cu adevarat dedicate pregatirii unei noi generatii de soferi responsabili, pe de alta parte multe scoli de soferi pun profitul mai presus de orice. Indiferent de tipul scolii de soferi pe care ai absolvit-o, este extrem de important sa fii gata sa continui pregatirea chiar si dupa ce cursurile s-au incheiat.

Cu ce ramai dupa incheierea cursurilor la scoala de soferi?

Daca scoala de soferi este una care ofera servicii cu adevarat profesionale si daca instructorii sunt cu adevarat buni, vei incheia cursurile scolii de soferi simtindu-te in procent de cel putin 80%-90% gata de examen. Restul de 10%-20% depinde de tine.

Pentru a pleca din start cu un avantaj pentru aceasta perioada de pregatire individuala dinainte de examen, este foarte important sa alegi corect scoala de soferi.

In urma cursurilor ramai cu notiunile de Cod Rutier, conduita preventiva, mecanica, prim ajutor si abilitatile necesare pentru examenul practic. Iti ramane sa le aprofundezi si sa le perfectionezi.

3 pasi pentru a te pregati de examen odata ce ai incheiat scoala de soferi

1. Aprofundarea notiunilor de Cod Rutier. Orele de pregatire teoretica oferite de scoala de soferi sunt mult prea putine si prea condensate pentru cei mai multi doritori de permis. De multe ori toata informatia absorbita este confuza si nestructurata, de aceea este nevoie de un studiu aprofundat. Cartile despre Codul Rutier sunt o modalitate excelenta de a aprofunda notiunile teoretice oricand si oriunde dispui de cateva minute libere. Codul Rutier poate fi descarcat de aici: www.i-drpciv.ro/descarca-ebook.php

2. Testarea cunostintelor cu chestionare online. Site-urile cu chestionare drpciv sunt una dintre cele mai bune metode de testare si aprofundare a cunostintelor in vederea promovarii examenului teoretic. Ca si manualele electronice, acestea sunt disponibile pentru a fi accesate de pe orice dispozitiv mobil si sunt astfel o metoda utila de studiu inclusiv pentru viitorii soferi cu putin timp liber la dispozitie.

3. Cateva ore de condus cu un alt instructor. Daca nu te simti 100% stapan/a pe abilitatile de viitor sofer, este intotdeauna o idee buna sa incerci cateva ore suplimentare de condus. Alege sa lucrezi cu un alt instructor pentru o perspectiva diferita, chiar daca te-ai inteles de minune cu instructorul cu care ai facut scoala de soferi. Este vorba despre o cheltuiala in plus, insa astfel iti sporesti considerabil sansele de a promova examenul din prima.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.