5 aspecte pe care sa le iei in calcul cand inchiriezi o masina

Există numeroase situații în care ai nevoie să apelezi la o firmă de rent a car, fie că ai nevoie de un mijloc de transport și nu ai o mașină personală sau că aceasta s-a stricat. Alteori ai de făcut o călătorie mai lungă și mașina ta nu e pregătită pentru un asemenea drum sau pur și simplu trebuie să mergi la un eveniment și ai nevoie de un automobil. Indiferent de motivele pentru care vrei să închiriezi o mașină, există cinci aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în calcul înainte să alegi firma de rent a car.

Bugetul tău

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când intenționezi să închiriezi o mașină este bugetul pe care îl ai la dispoziție. Începe să cauți firme ce oferă servicii rent a car în funcție de prețurile mașinilor. Dacă ai un buget redus, atunci încearcă să eviți companiile multinaționale, deoarece acestea au prețuri ridicate de închiriere, și orientează-te spre firmele rent a car locale, ce au oferte de prețuri mult mai accesibile.

Recenziile

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont în acest caz sunt recenziile. Odată cu evoluția internetului a apărut și această modalitate, foarte utilă, prin care putem oferi feedback pentru serviciile sau produsele pe care le primim. În cazul în care ai decis de la ce firmă vrei să închiriezi mașina, caută pe internet recenzii despre aceasta, pentru a vedea care este părerea clienților mai vechi despre ea, dacă este serioasă și eficientă, dar și dacă într-adevăr serviciile oferite sunt cele care apar în prezentarea de pe site.

Flota de mașini

În funcție de motivul pentru care vrei să închiriezi mașina este bine să te interesezi din timp dacă firma ce oferă servicii rent a car are în flota sa tipul sau modelul de mașină de care ai tu nevoie. Poate vrei să închiriezi o mașină de familie pentru un concediu sau o mașină de teren pentru o excursie la munte, ori un autoturism mic, pentru deplasările prin oraș sau, de ce nu, o mașină de lux, pentru participa cu ea la un eveniment, cum ar fi o nuntă sau o prezentare la o firmă. Află dacă firma la care vrei să apelezi are o mașină care să se plieze pe nevoile tale.

Oferta

Nu în ultimul rând, interesează-te de ofertele pe care le are firma de rent a car la care vrei să apelezi. Poate are pachete speciale pentru anumite categorii de clienți, sau reduceri de preț în anumite perioade sau pentru închirierea pe mai multe zile. De asemenea, se poate ca, pe lângă închiriatul mașinii să îți ofere și alte servicii. Află ce oferte are firma respectivă și compară-le cu cele ale altor firme înainte să te decizi să închiriezi mașina.

Contractul

Odată ce ai decis la ce firmă să apelezi pentru a închiria o mașină, i-ai verificat recenziile și ai verificat dacă are tipul de mașină de care ai tu nevoie, tot ce îți rămâne de făcut este să semnezi contractul de închiriere. Înainte de a face acest lucru te sfătuiesc să îl citești cu atenție pentru a te asigura că toate ofertele și serviciile oferite de firmă sunt trecute în contract, iar dacă ai ceva întrebări sau nelămuriri, acum este momentul potrivit să le discuți, pentru a nu te confrunta cu situații neplăcute în timpul călătoriei sau în momentul în care returnezi mașina.

În concluzie, dacă vei ține cont de aceste aspecte atunci când vei închiria o mașină, vei avea o călătorie plăcută și cât mai puțin lipsită de neplăceri din acest punct de vedere.

Sursă foto: © Kritchanut | Dreamstime.com