5 criterii esentiale de avut in vedere la alegerea firmei de transport marfa

Fara indoiala transporturile constituie o veriga foarte importanta a economiei. Pentru orice business transportul faciliteaza considerabil livrarea produselor, relocarile si nu numai. Selectia firmei de transport potrivite poate sa reprezinte insa o provocare in conditiile in care piata ofera o varietate atat de mare de solutii.

Cum alegi corect si inspirat firma cu care vei realiza transport marfa? Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in acest sens? Caror aspecte trebuie sa le acorzi atentie? Pentru a lamuri lucrurile si a raspunde acestor intrebari am apelat la reprezentantii HCSpedition.

Compania si-a castigat un renume pe piata de profil prin gama extinsa de solutii pe care le pune la dispozitia celor interesati in materie de transporturi. Iata care sunt si criteriile in baza carora se poate alege inspirat atunci cand vine vorba de servicii de transport marfa.

  1. Tipul de transport

In acest caz trebuie sa existe optiuni multiple, pentru ca serviciile sa se poata plia pe orice exigente si preferinte. Spre exemplu, in unele cazuri este necesara minimizarea la maximum a costurilor, alteori este vorba despre nevoia ca marfurile si incarcatura sa fie livrate la destinatie in cel mai scurt timp posibil, iar lista de necesitati poate continua. Pentru a veni in intampinarea publicului larg cu solutii complexe, o firma respectabila precum HCSpedition pune la dispozitia celor interesati urmatoarele:

– Servicii de transport aerian – pentru incarcaturi de diverse tipuri, care pot fi livrate in cel mai scurt timp posibil la destinatie, in conditii depline de siguranta.

Citeste si: Cum sa ajungi la aeroportul Otopeni – variante de transport

– Servicii de transport maritim – pentru acele marfuri care trebuie sa ajunga la destinatie cu un cost avantajos al transportului, chiar daca perioada in care vor fi livrate este ceva mai indelungata.

– Servicii de transport rutier marfa – unul dintre cele mai uzuale si cele mai cautate servicii de transport marfa, realizat cu profesionalism si experienta.

  1. Atentie la detalii

Chiar daca la prima vedere nu este vorba decat despre transportul unei incarcaturi din punctul A in punctul B, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. In spatele unui transport reusit sta de fiecare data o planificare minutioasa, mai ales atunci cand vine vorba de transporturi speciale precum sunt cele agabaritice, spre exemplu.

Citeste si: Top 5 suv-uri de oras care costa sub 20 000 euro

Pentru aceasta situatie si nu numai este necesara o atentie deosebita la detalii precum:

– greutatea si dimensiunile marfurilor – in special in cazul transporturilor agabaritice, cand acestea nu se inscriu in standarde;

– identificarea traseului/traseelor posibile – pe unele sectoare de drum exista anumite restrictii, pe altele este necesara obtinerea unor avize si autorizatii, prin urmare si acest aspect va trebui avut in vedere de firma cu care se alege colaborarea in ceea ce priveste serviciile de transport marfa;

– stabilirea de rute alternative – pentru a preveni acele situatii in care rutele initial alese devin impracticabile din diverse motive etc.

  1. Experienta, profesionalism, seriozitate

Ca in oricare alt domeniu, si in acest caz experienta isi spune cuvantul. Odata ce se va alege o companie ai carei specialisti s-au confruntat cu situatii si cazuri diverse in ceea ce priveste transporturile de marfuri de-a lungul timpului, cu atat mai mult va exista o siguranta ca misiunea, indiferent de gradul ei de dificultate, poate fi dusa la bun sfarsit.

Profesionalismul si seriozitatea sunt alte doua trasaturi care merg mana in mana in acest caz. Ele vor dicta succesul colaborarii pentru ambele parti: clientul va fi multumit ca marfurile ii sunt livrate la timp, transportatorul va fi multumit de faptul ca a castigat increderea unui nou partener cu care va avea o colaborare de durata si care poate il va recomanda mai departe.

Odata avute in vedere toate aceste aspecte, alegerea firmei cu care sa se realizeze serviciile de transport marfa nu va mai reprezenta o provocare nici macar pentru o persoana nu tocmai familiarizata cu acest domeniu. Cei interesati pot gasi mai multe informatii despre serviciile de transport, de la cel uzual de transport marfa si pana la mult mai complexele transporturi agabaritice, in cadrul website-ului https://hcspedition.ro/.

Specialistii companiei stau de asemenea oricand la dispozitia doritorilor cu informatii si detalii suplimentare, servicii de consultanta si raspunsuri la intrebari frecvente referitoare la serviciile pe care le ofera compania.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.