Pregătiri de sezon – sarcini de realizat în echiparea corectă a camionului pentru iarnă
30/10/2018
5 criterii esentiale de avut in vedere la alegerea firmei de transport marfa
07/11/2018
Arata tot

Cum depozitam corect anvelopele de vara in sezonul rece

Pentru pastrarea in conditii optime a anvelopelor de vara in timpul sezonului rece, iata ce ar trebui sa stii:

Temperatura intre 15 si 25 grade

Producatorii recomanda ca in locul in care sunt depozitate anvelopele de vara sa existe o temperatura între 15 și 25 de grade Celsius, astfel rezistenţa în timp a anvelopei poate fi afectată.

Fara lumina directa

Cauciucurile trebuie ferite de lumina directă, fie a soarelui sau artificială care emite ultraviolete puternice. Cel mai bine este ca anvelopele să fie învelite în huse sau saci de protecție. Vezi aici oferte pentru huse de protectie anvelope.

Evitati umiditatea

Încăperile cu umiditate ridicată, unde condensul se formează pe anvelope nu sunt potrivite. Anvelopele trebuie depozitate într-un mediu uscat, departe de ploaie sau de orice alt mediu umed.

Ozonul este nociv asupra compoziţiei anvelopelor

Încăperea pentru depozitare trebuie să nu conţină echipamente care produc ozon, precum lămpi fluorescente, aparatură electrică ce funcţionează la voltaj ridicat, motoare electrice sau orice altceva ce generează scântei sau descărcări electrice.

Citeste si: De unde cumparam anvelope online

Evitati contactul cu solvenţi, uleiuri, grăsimi şi căldura, deoarece pot afecta iremediabil anvelopele.

Nu puneti presiune pe anvelope

Anvelopele trebuie depozitate în forma lor naturală, fără să existe presiune asupra lor. O deformare menţinută pentru mai mult timp asupra unei anvelope poate aduce deteriorări structurale atunci când anvelopa este umflată. În astfel de cazuri, este compromisă în totalitate și nu mai poate fi utilizată.

Atunci când manevraţi anvelopele pentru a le depozita nu le aruncaţi de la înălţimi mai mari de 1,5 metri. În astfel de cazuri, structura internă a pneului poate fi afectată, astfel încât acesta nu mai poate fi utilizat în condiţii de siguranţă.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.

%d bloggers like this: