Mitsubishi si Suzuki au renuntat la motorizarile diesel pentru piata din Europa
18/10/2018
Cum depozitam corect anvelopele de vara in sezonul rece
07/11/2018
Arata tot

Pregătiri de sezon – sarcini de realizat în echiparea corectă a camionului pentru iarnă

Deja valorile de temperatură sunt mai scăzute, ceea ce înseamnă că orice șofer responsabil va lua măsuri vizavi de autovehicului propriu. Atât cei care au mașini mici, cât și cei care dețin camioane, spre exemplu, trebuie să se asigure că indiferent de variațiile de temperatură din sezonul rece, acestea vor funcționa în parametrii optimi.

Din dorința de a susține siguranța participanților la trafic, specialiștii Miltech vin în întâmpinarea lor cu sfaturi și recomandări de propuse, care să îi ajute să intre așa cum se cuvine în anotimpul rece. Astfel, indiferent că este vorba despre piese camioane sau orice alte accesorii, pe site-ul oficial al magazinului – www.pieseautocamioane.ro, cei dornici găsesc soluții complete pentru dotarea unui autovehicul perfect funcționabil și pregătit pentru a intra în iarnă.

Ce măsuri impun pregătirile pentru sezonul rece?

Oricine ar trebui să se asigure că deplasarea pe carosabil va fi întotdeauna sigură. Pentru asta, dotarea camionului cu anvelope corespunzătoare este obligatorie, întrucât este necesară o mai bună aderență, respectiv o capacitate optimă a cauciucurilor de a se adapta la condițiile meteo nefavorabile. Cei care nu au în vedere această măsură sunt pasibili la amenzi.

Citeste si: Sondaj printre soferi: efectele neatentiei in trafic

De asemenea, trebuie verificat și nivelul antigelului, respectiv capacitatea acestuia. Poate fi necesară completarea lui sau schimbarea completă, după caz. De obicei atunci când ajunge la un punct de îngheț, soluția antigel poate cunoaște modificări de vâscozitate, de culoare și proprietăți, cu influență asupra eficienței.  În acest sens, pieseautocamioane.ro propune produse calitative publicului interesat.

Totodată, din cauza factorilor de mediu ce pot influența vizibilitatea conducătorilor, trebuie asigurat și lichidul de parbriz, frecvent utilizat în această perioadă. Se diferențiază de cel utilizat vara, care are rol limitat de curățare. Se impune să contribuie și la dezghețarea geamurilor. Astfel, specialiștii Miltech recomandă un lichid de parbriz care să împiedice înghețul și totodată care nu prezintă riscul de a îngheța în instalație.

Pentru că un șofer trebuie să fie mereu pregătit, indiferent că asta vizează piese camioane sau accesorii diverse, se impune ca în autovehicul să existe o trusă cu cele necesare pentru situații neprevăzute. Pe lângă cosmeticele auto menționate, trebuie ca acesta să dețină o racletă ce se va utiliza atunci când zăpada acoperă geamurile autovehiculului, precum și o lopată specială care să grăbească procesul de curățare a camionului.

În anumite situații pot fi necesare și lanțuri antiderapante, cabluri de alimentare cu curent sau spray-uri anti-îngheț. Din cauza temperaturilor de obicei foarte scăzute din timpul iernii, bateria poate să rămână oricând fără curent.

Citeste si: Ce piese trebuie sa schimbi sau verifici inainte sa vina iarna

Vizavi de combustibil, de dorit este ca nivelul acestuia să fie mereu unul peste medie întrucât există șanse de a îngheța. Uneori în compoziția lui intră și un anumit conținut de apă, care este supusă riscului de a îngheța la temperaturi foarte scăzute.

Toate aceste măsuri sunt recomandate de către specialiștii Miltech, pentru ca fiecare conducător auto să aibă parte de confort, precum și de soluții la îndemână atunci când rămân „în pană” în timpul iernii. Pe pieseautocamioane.ro găsesc cei interesați soluții variate, la costuri echilibrate.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.