Sondaj printre soferi: efectele neatentiei in trafic
11/10/2018
Pregătiri de sezon – sarcini de realizat în echiparea corectă a camionului pentru iarnă
30/10/2018
Arata tot

Mitsubishi si Suzuki au renuntat la motorizarile diesel pentru piata din Europa

Potrivit publicatiei nipone Nikkei, Suzuki a încetat producția de mașini diesel la uzina din Ungaria, iar vânzările acestor modele se vor încheia până la sfârșitul anului. Pentru Suzuki nu este o pierdere prea mare, deoarece doar 10% dintre cele 281.000 de unități comercializate de Suzuki în Europa în 2017 au fost diesel, iar Swift, Vitara și S-Cross sunt disponibile în versiuni pe benzină.

La Mitsubishi, 30% dintre cele 52.000 de unități vândute în Europa în 2017 au avut motoare diesel. Principala explicație este cea a pick-up-ului L200, disponibil exclusiv cu motor diesel, iar acesta va rămâne în ofertă momentan. În schimb, celelalte modele vor fi oferite doar cu motoare pe benzină sau în versiuni hibride, așa cum va fi și cazul SUV-ului Eclipse Cross.

Citeste si: Emisiile si consumul la o masina vor fi testate diferit dupa adoptarea standardului WLTP

Mitsubishi si Suzuki se alatură celor de la Toyota, care au anunțat încă din primăvara ca Land Cruiser și Hilux vor rămâne singurele modele care vor mai fi oferite in versiune diesel, dar și celor de la Nissan, care vor renunța treptat la aceasta motorizare. Mazda va rămâne singurul constructor major din Japonia care va avea o gamă variată de motoare diesel în Europa.

Sursa: automarket.ro

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.