Alegerea scaunului auto potrivit – cheia spre un drum linistit si sigur in concediu

Cele mai frumoase vacanțe sunt cele în care te simți în siguranță și îți ști și persoanele dragi în siguranță. Tocmai de aceea, dacă vrei să pleci în vacanță cu prichindelul și mijlocul de transport pe care îl alegi este automobilul din dotare, un scaun auto pentru copii nu trebuie să lipsească.

Chiar dacă există persoane care nu îi văd utilitatea, sunt câteva lucruri care te vor convinge că merită să investești într-un astfel de produs:

  • Este un obiect care îți poate ține copilul în siguranță;
  • Este obligatoriu conform legii pentru copiii de până la 12 ani.

Cum alegi, însă, cel mai bun scaun auto pentru copii?

Înainte de a începe căutările, este bine să știi ce cauți si unde sa cauti. Daca vrei un scaun auto pentru copii ieftin, posibil sa fii tentat de varianta second hand. Din pacate insa posibil ca aceasta sa nu fie cea mai buna alege intrucat nu cunsoti istoricul scaunului, respectiv daca siguranta pe care o ofera nu a fost compromisa printr-un accident anterior – chiar si el minor.

Citeste si: Ghid complet pentru a alege cel mai bun scaun auto

Noi iti recomandma sa iti indrepti atentia spre un magazin online ce ofera o gama variata de articole pentru copii precum Bebebliss. Aici cu siguranta vei gasi un raport pret calitate excelent si la scaunele auto.

Printre criteriile pe care trebuie să le ai în vedere se numără următoarele:

Certificările

Scaunele bune și eficiente sunt testate de specialiști și oferă garanția siguranței pentru cei mici. Această garanție este dată prin certificările ECE R44 03 & 04 și ECE R129. 

Citeste si: Calm sau nervos la volan? Vezi cum iti afecteaza nervii capacitatea de a conduce

O astfel de certificare garantează rezistența la impact frondal ( 50 și 55 km /h) și la impact din spate. Pentru a te asigura că scaunul a fost testat, trebuie să regăsești simbolul E pe eticheta lui.

Instalarea

Este extrem de important ca scaunul să poată fi instalat cu ușurință. O bună parte din accidentele cu consecințe grave asupra copiilor sunt cauzate și de instalarea incorectă a scaunului. Cu cât este mai simplu de instalat, cu atât mai bine. Daca ai dubii poti sa te documentezi despre utilizarea corecta a scaunelor auto pe diverse siteuri de specialitate.

Greutatea celui mic

Nu toate scaunele pentru copii sunt la fel. Acestea trebuie să fie alese în funcție de greutatea celui mic. În magazine vei descoperi 5 categorii de scaune, împărțite în funcție de greutate: Grupa 1 între 0 și 10 kg, grupa 0+ între 0 și 13 kg, grupa 1 între 9 și 18 kg, grupa 2 între 15 și 25 kg și grupa 3 între 22 și 36 kg. 

Citeste si: Tu stii cat de sigur este scaunul auto pentru copilul tau?

Din fericire, există și modele de scaune convertibile, care se pot ajusta pe măsură ce copilul crește. Acestea sunt ceva mai costisitoare, însă pe termen lung pot genera economii substanțiale.

Orientarea scaunului

Nu toate scaunele sunt orientate în față, așa cum te-ai aștepta. Bebelușii de până în 15 luni trebuie să stea cu fața spre spatele mașinii, în așa fel încât gâtul să fie protejat de eventualele coliziuni frontale. Pentru copiii mai grei de 9 kg se poate opta pentru scaune cu orientare spre direcția de mers. Acestea sunt asemănătoare scaunelor normale, sunt dotate cu centuri și au diverse elemente cu rol de protecție, atât în zona capului, cât și în zona corpului.

Design

Deși nu ar trebui să constituie unul dintre criteriile principale de alegere a scaunului, designul contează. Acesta trebuie să fie cât mai plăcut și colorat, în așa fel încât să îl convingă pe cel mic să îl folosească.

Dacă ai un copil și vrei să mergi cu el în concediu, un lucru este cert: trebuie să îi cumperi un scaun auto. Din fericire, ai de ales între mii de modele de la sute de producători, ceea ce înseamnă că vei găsi produsul care să se potrivească esteticii pe care ți-o dorești și de asemenea, vei putea să te încadrezi în bugetul pe care ți l-ai propus.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.