Ce functii ascunse poti activa pe Dacia Logan

Desi este o masina low cost, Dacia Logan are in computerul de bord unele functii care nu sunt activate din fabrica, fie pentru ca masina are o echipare inferioara, fie ca nu sunt destinate pentru piata din Romania.

Iata ce functii ascunse, ai putea activa pe Dacia Logan:

Pornirea automată a ştergătoarelor 

Atunci când se acţionează pompa ce stropeşte parbrizul. Pornirea are loc cu o mică întârziere pentru ca lichidul de spălare să ude întâi parbrizul. Această funcţionalitate nu e aceeasi cu senzorul de ploaie şi se activează numai dacă stropiţi parbrizul folosind pompa maşinii.

Funcţia are 2 moduri de declanşare:
– dacă stropirea are loc pentru mai puţin de 500ms ştergătoarele vor efectua automat o cursă completă;
– dacă stropirea are loc pentru un timp mai mare de 500ms, ştergătoarele vor porni automat după acest timp şi vor funcţiona atât timp cât stropiţi plus încă 3 curse complete suficiente pentru îndepărtarea lichidului împrăştiat pe parbriz.

Activarea martorului pentru uşă deschisă

Funcţionarea e simplă: când una din uşile din faţă sau portbagajul este deschis şi când contactul este pus, martorul din bord sesizează acest lucru (vezi figura de mai jos). Pentru a putea sesiza şi usile din spate e necesară montarea contactoarelor care lipsesc ca dotare din fabrică. Întrebaţi atunci când faceţi această modificare dacă avem disponibile în stoc contactoare pentru sesizarea deschiderii portierelor de pe spate.

Citeste si: Semnificatie martori bord Logan

Incuierea automata a masinii la depasirea unei viteze prestabilite

Aceasta functie permite incuierea automata a usilor la plecarea de pe loc dupa ce a fost depasita o anumita viteza (de ex 10km/h). Aceasta functie poate fi activata/dezactivata ulterior de catre sofer prin apasarea lunga pe butonul incuiere/descuiere usi.

Incuiere automată a maşinii după 30 secunde de la descuierea din telecomandă

maşina se încuie automat dacă în acest timp nu se deschide uşa sau portbagajul. Funcţia e utilă pentru a evita situaţiile când maşina se descuie accidental din telecomandă sau se descuie fără a se intra în maşină (se uită ceva în casă, etc.). Această funcţie se poate activa pentru variantele Preference, ABS Plus si Easy. La Ambiance lipseşte telecomanda şi funcţia nu poate fi folosită.

Citeste si: Review Dacia Logan

Avertizare viteză excesivă

(doar împreună cu încuierea automată a maşinii la depăsirea unei viteze prestabilite) şoferul este avertizat de depăşirea vitezei de 120km/h. Avertizarea are loc la fiecare 10 km parcurşi şi este emisă de un buzzer, aceleaşi care este auzit la semnalizator.