Emisiile si consumul la o masina vor fi testate diferit dupa adoptarea standardului WLTP
05/10/2018
Top 5 suv-uri de oras care costa sub 20 000 euro
09/10/2018
Arata tot

Cum inchiriezi o masina – proces explicat pas cu pas

Inchirierea unei masini a devenit ceva extrem de simplu, la indemana tuturor. Majoritatea companiilor de inchirieri auto sunt extrem de flexibile in relatia cu clientii, aceasta flexibilitate putand consta in tarife negociabile (cand este vorba de o perioada mai lunga de timp pentru care se inchiriaza masina), posibilitatea rezervarii modelului de masina dorit in avans, plata cu cardul, cash sau in alte monede. Putem spune chiar ca multe din firmele de inchirieri auto au tinut pasul cu nevoile oamenilor, adaptandu-se din mers acestora foarte bine. Iata cateva sfaturi si lucruri pe care ar trebui sa le stii atunci cand doresti sa inchiriezi o masina.

Conditiile necesar a fi indeplinite

De fiecare data cand vrei sa inchiriezi un autovehicul, va trebuie sa bifezi anumite cerinte, unele dintre acestea chiar evidente. Astfel, vei putea inchiria o masina numai atunci cand ai implinit varsta de 21 de ani, iar permisul de conducere sa aiba o vechime de cel putin 12 luni. Se subintelege asadar conditia de baza – detinerea permisului de conducere.

In acelasi timp va trebuie sa informezi compania cu privire la penalizarile primite in ultimele luni. In cazul in care vei dori sa apelezi la un serviciu rent a car din cadrul companiei www.vag24.ro, va trebuie sa prezinti, in afara de permisul de conducere, si documentele de identitate – card de identitate sau un pasaport valabil.

Alegerea companiei de inchirieri auto

Prima etapa spre inchiriere este identificarea unei firme serioase de unde sa inchiriezi masina. In acest demers este indicat sa analizezi ofertele mai multor firme din domeniu si sa le compari. Dincolo de tarife, conteaza si masinile puse la dispozitie, feedback-urile primite de la clienti si amabilitatea cu care agentul iti va raspunde la telefon sau la e-mail. Pune in balanta toate aceste aspecte, iar la final, alege firma in masura sa iti satisfaca cerintele privind inchirierea unei masini.

Ce masina alegi?

Desigur ca vei alege masina visurilor tale din gama larga de modele puse la dispozitie pe site. Vei avea astfel sansa sa conduci modelul de masina pe care inca nu ti-l permiti, dar la volanul careia ti-ai dorit mereu sa fii. In cazul in care nu esti o persoana pasionata de masini si nici nu ai prea multe cunostinte in acest domeniu, alege un model cu care esti deja familiarizat. Cel mai sigur, masina pe care ai facut scoala de soferi sau cea pe care o detii acasa.

Citeste si: Audi, Mercedes si Volvo vor introduce un asistent vocal virtual pe masini

Atunci cand calatoresti cu multe bagaje, asigura-te ca portbajagul este suficient de incapator pentru a le depozita pe toate. Nu in ultimul rand, tine cont de numarul persoanelor care te vor insosti, intrucat vei avea nevoie de o masina mai mare atunci cand calatoresti cu mai mult de patru insotitori.

Rezerva din timp masina

Este esential sa rezervi masina din timp, mai ales atunci cand este vorba de o calatorie programata. Astfel, vei avea posibilitatea sa alegi ce masina doresti din intreaga flota de automobile. Vei intelege de ce este important sa faci rezervarea cu o perioada de timp inainte atunci cand vei fi refuzat pe motiv ca masina de care ai nevoie nu este disponibila. Acest scenariu se intampla cu precadere in perioadele de varf din an, in special in sezonul cald.

Inchiriaza pe o perioada mai lunga de timp si vei avea numai de castigat

Tarifele pentru inchiriere difera de la masina la masina, insa si in functie de perioada pentru care doresti sa inchiriezi masina. De exemplu, tariful de inchiriere al unui Matiz este mult mai mic fata de cel al unui Opel Insignia, acesta din urma fiind un model mai spatios, mai sigur si mai performant. Desigur, asta nu inseamna ca Matiz-ul nu este o masina fiabila si confortabila.

Citeste si: Cum sa ajungi la aeroportul Otopeni – variante de transport

De asemenea, pretul de inchiriere pe zi scade invers proportional cu numarul de zile de inchiriere si eventual, in cazul unei perioade indelungate de inchiriere vei reusi sa obtii o reducere din partea reprezentantului companiei.

Nu il ultimul rand, asigura-te ca firma de unde inchiriezi masina nu iti va solicita diverse taxe sau comisioane suplimentare. Este recomandat sa fii atent atat la primirea, cat si la predarea autovehiculului. Inainte de a pleca la drum, verifica copiile de la actele masinii.

Tine cont de toate aceste aspecte si bucura-te de experienta unei calatorii la volanul unei masini elegante si performante!

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.

%d bloggers like this: